Foto: Indrek Kask
Spordivaria
16. september 2019, 10:11

KAHJU: olümpiapiletit jahtivaid Eesti iluvõimlejaid tabas MMi eel suur tagasilöök

Eesti koondis sõitis täna Bakuus algavale iluvõimlemise MMile suurte lootustega – rühmakava naiskond jahib olümpiapiletit, Viktoria Bogdanova esmalt kohta finaalvõistlusel 24 parima seas.

Individuaalarvestuses saavad MMilt otse olümpiapääsme 16 naist. Olümpialootust kõrgel hoidva Bogdanova enesekindlust aitas kõvasti kasvatada suvel võidetud universiaadi pronksmedal.

"Pärast universiaadi puhkasin ainult viis päeva, pärast seda algas tõsine ettevalmistus nii Eestis kui ka välismaal. Mõtlesin pidevalt, mida veel parandada, et MMiks tõesti parimas hoos olla," sõnas seitsmendale MMile sõitev Bogdanova. Kogemust peab ta oma üheks suuremaks trumbiks. "Usun, et oskan närvipingega päris hästi toime tulla."

Lisaks neli kava sooritavale Bogdanovale osalevad MMil kahe kavaga Melany Keler, Adelina Beljajeva ja Carmen Marii Aesma.

Iluvõimlemise rühmakava naiskond elas aga viimase kontrollvõistluse eel Kaasanis üle tõelise ehmatuse, kui tiimi üks tugevamatest lülidest Carmely Reiska vigastas põlve. MMil asendab teda Alina Vesselova.

"Olukord on keeruline, kuid tüdrukud ei anna alla, finaalvõistlusesse pääsemiseks  ehk olümpiakoha püüdmiseks peavad nad näitama puhtaid kavasid," ütles Eesti Võimlemisliidu juhatuse liige Natalja Inno. "Aga konkurents on nii tihe, et vahendi kaotust või viga me lubada ei tohi,“ tõdes ta, lisades, et kavadega on väga palju tööd tehtud, need on tipptasemele omaselt rasked ja atraktiivsed. Naiskonnas võistlevad Vasilina Kuksova, Lera Teino, Arina Okamantšuk, Laurabell Kabrits ja Alina Vesselova.

Olümpiapilet on juba taskus eelmise aasta MMi esikolmikul Venemaal, Itaalial ja Bulgaarial. Bakuu MMilt lisandub veel viis paremat naiskonda. Õhkõrn lootus jääb ka järgmisse aastasse, kui võimalus antakse iga kontinendi meistrile. Euroopas siis võistkonnale, kes selleks ajaks ei ole veel piletit taganud.