Greete Steinburg (vasakul) poodiumil.Foto: Erakogu
Jalgrattasport
16. september 2019, 14:11

TUBLI: Greete Steinburg jõudis Alpides probleemide kiuste poodiumile

Prantsuse Alpides peetud UCI maratonide sarja kuuluval La Forestière Bulls Bikes maratonil saavutas Greete Steinburg teise koha.

30. korda peetud võistluse stardijoonel oli 31 eliitklassi naist ja neid kimbutas 28kraadine kuumus.

"Kohe esimesel tõusul hakkasid Greetel probleemid ketiga, ilmselt oli keti lukk saanud kannatada. Greete muutus ettevaatlikuks ja arvas, et sõit on sõidetud. Eest läksid Uus-Meremaa meister Samara Sheppard ja Prantsusmaa valitsev meister Margot Moschetti.

Ühel hetkel otsustas Greete üritada probleemide kiuste suurest pundist eralduda, temaga üritas kaasa minna ka UCI maratonide reitingu liider Bettina Janas, kes aga Greete pakutud tempos ei püsinud. 30ndaks kilomeetriks püüdis Greete liidrid kinni. Rattakett aga hakkas järjest rohkem probleeme tekitama ja kui ühel tõusul Uus-Meremaa meister ründas, oli targem sõiduvahendit säästa ja ühtlaselt jätkata.

Kuus kilomeetrit enne lõppu ühel tehnilisel tõusul õnnestus Greetel maha jätta prantslanna. Paarsada meetrit enne finišijoont purunes Greete rattal ketilukk aga täielikult. Õnneks olid lõpumeetrid allamäge ja ta ei pidanud lõpujoont joostes ületama," võttis Steinburgi mänedžer Enno Eilo võistluse kokku.

Võistluse võitis Samara Sheppard ajaga 3:34.23, teise koha saavutanud Steinburg kaotas võitjale 4 minutit ja 50 sekundit, kolmandaks jäänud Margot Moschetti kaotus võitjale oli 5 minutit ja 16 sekundit.