Anna Maria Orel.Foto: Tiit Tamme
Kergejõustik
16. september 2019, 19:07

Eesti tulevikulootus Orel avaldas, mis haigus tema arengut pärssis

Tänavu kevadel Eesti naiste vasaraheiterekordi 69.85-le viinud Anna Maria Orel selgitas, miks ta ühtäkki arenguredelil peatuma jäi.

"Pärast uue rahvusrekordi heitmist aprillis jäid mu tulemused samaks ja läksid natuke allamäge," kirjutas Orel täna Facebookis. "Nüüd selgus, et selle põhjuseks oli mononukleoos. See periood oli minu jaoks mentaalselt erakordselt raske, sest peale väsimuse ei viidanud midagi muud sellisele raskele haigusele. Mu keha ei teinud minuga absoluutselt koostööd ja vasar ei lennanud. Algselt arvasime, et probleemiks oli ületreening, kuni arst pakkus, et teeksime veel teste. Nüüd, kui olen terve, on mul kahju, et jään täpselt Doha MMi uksetaha, kuid see on elu."

Orel lisas: "Rõõmu teeb siiski see, et olenemata haigusest tehniline töö sai tehtud. Samuti kaitsesin ma enda meistritiitlit ja tulin Baltimaade meistriks.
Ma soovin tänada enda sponsoreid, alaliitu, treenereid ning kaasaelajaid! Mu kogu fookus on nüüd Tokyo olümpial ja mul on väga hea meel olla nii noorelt siin, kus ma praegu olen."