COOP | Sisuturundus
23. september 2019, 16:52

COOPi autoloosi võitja: olin kinos, kui mulle võidust teatati – palusin, kas saaks pärast filmi tagasi helistada!

„Ma võtsin COOPi kõne vastu õetütrega kinos olles, reklaamid alles käisid. Jutt jäi pooleli seal, kus pidime kokku leppima auto kättesaamise aja. Niisiis lubasin COOPile tagasi helistada. Kinost ei mäleta ma midagi – isegi seda, mis film oli. Käed värisesid korralikult. Saatsin vaid oma poegadele sõnumi, et kallid lapsed, teie ema võitis auto,“ meenutab COOPi autoloosiga uue Volskwagen Passati võitnud Tiiu Toodo (62).

Tiiu kinnitab, et teadis COOPi autoloosist, kuid igapäevaselt sisseoste tehes selle peale ei mõelnud. „COOP on Karksi-Nuias ainuke toidupood, nii et ma peaksin siin igal juhul käima. Aga olin kursis, et mida rohkem ostad, seda suurem on võiduvõimalus,“ seletab Tiiu. Ennast autovõitjana ei kujutanud ta aga kordagi, sest elus pole kuigi palju lotoõnne olnud – võitnud on ta maksimaalselt mõne euro.

Küll aga teab naine rääkida, et tema võit on Karksi-Nuias üsna palju jutuainet tekitanud – inimesed usuvad nüüd, et COOPi autod ei lähe vaid tuttavatele. „Siin lähedalasuvasse Abja-Paluojasse on küll kaks võiduautot juba läinud, aga nüüd, kui tuli Karksi-Nuiasse ka, usutakse, et see ei ole mingi sahkermahker,“ leiab Tiiu.

Autoga armastab väga sõita

Tiiu käib COOPi poes peaaegu iga päev. „Mulle niimoodi sobib, sest mis ma ikka nelja seina vahel istun. Eks on sedamoodi, et täna ostan leiba, homme piima – nimekirja mulle ei meeldi teha, et kõik korraga osta,“ tõdeb Tiiu. Ka COOPi tootevalik ja soodushinnad saavad kiita. „Eks uuematel asjadel läheb siia tulekuga aega, aga nad kindlasti jõuavad,“ lisab ta. Oma uut autot nägi Tiiu juba mõned päevad enne üleandmist. „Tulin poodi ning märkasin, et oi, auto on siin. Aga ma vaatasin ainult kaugelt – ei läinud juurde ka mitte. Auto pole enne minu oma, kui on üle antud,“ räägib Tiiu.

Õnnelikul võitjal oli ka enne auto olemas, seitse aastat vana Toyota. „Aga nüüd on ju täiesti uus auto – see on hoopis teine asi. Toyota sai kunagi ostetud kasutatuna, aga üldiselt on ta hästi vastu pidanud. Olen vaid minimaalseid kulutusi pidanud sellele tegema,“ jutustab Tiiu. Mis vanast autost edasi saab, ta veel öelda ei oska – küllap pojad leiavad sellele lahenduse. Küll aga ütleb Tiiu veendunult, et uus auto jääb siiski talle.

Tiiu kinnitab, et armastab autoroolis olla. „Olen kogu aeg autoga sõitnud ja pole muudmoodi harjunud. Isegi poodi tulen autoga, kuigi elan siin lähistel,“ tunnistab Tiiu ja lisab. „Nüüd olen küll kodune, aga varem sõitsin tööle ka autoga. Samuti liigun üsna palju mööda Eestit, aga ka Lätti või Soome.“

Kuigi Tiiul on juhiload üle 40 aasta, sõidab Karksi-Nuia Konsumi eest võiduautoga ära Tiiu poeg. „Asi on selles, et ma olen automaatkäigukastiga autoga väga vähe sõitnud. Viimane kord poja Mersu roolis olles ütlesin küll, et teeme autodega vahetust, niivõrd mugav on. Ja saingi nüüd automaadi – olen selle üle väga õnnelik!“ pajatab Tiiu. Samas nendib ta, et nädala lõpuks (auto anti üle esmaspäeval) peab ta automaadiga sõitmise selgeks saama – nimelt suundub ta Tallinnasse poegadele külla.

Võitu tähistab vaikselt

Tiiu osales autoloosis kolme piletiga, mis tähendab, et ta kulutas COOPi poodides augustikuus veidi enam kui 150 eurot. Võitja nendib, et ilmselt oleks see summa olnud suurem, kuid viibis möödunud kuul üsna palju Tallinnas – üks tema kolmest pojast sõudis abieluranda.

Tegelikult käivadki pojad peredega (kaks poega elavad Tallinnas ja üks Pärnus) tal üsna tihti Karksi-Nuias külas. „Ikka iga nädal tuleb keegi poegadest minu juurde. Kuna kaasade vanemad on ka Viljandimaalt, siis on mugav mõlema vanaema juurde korraga tulla,“ toob ta välja. Kuigi Tiiu elab Karksi-Nuias kortermajas, käib ta suvisel ajal iga päev asulast veidi väljaspool paiknevas maakodus. „Suvel on siin väga hea olla – võtan päikest, loen raamatut ja vaatan, kuidas lapsed ringi jooksevad,“ õhkab Tiiu. Lapselapsi on neli – neist vanim kuuene ja kõige pisem üheksakuune.

Maakodu aias kasvavad Tiiul aga tomatid, kurgid, maasikad, till ja salat. „Peenraid mul palju ei ole. Et ma elan maal, ei tähenda, et peaksin kõike enda aiast võtma. Kui kasvataks näiteks kartuleid, siis peaks ikka vaatama ja kauplema, kes mind siin aitab. Lapsed tahavad ka maale tulla ja puhata,“ mõtiskleb Tiiu.

Kuigi Tiiu käib pealinnas tihti, ta Karksi-Nuiast päriselt minema ei kipu. „Olen siin elanud viiendast eluaastast – kõik on käe-jala ulatuses ja mugav ning samas asub see looduslikult kaunis kohas,“ selgitab Tiiu. Veelgi enam, tema sõnul kolib Karksi-Nuiasse üha enam nooremaid inimesi, sest siin on mitu tööstust. „Pole absoluutselt nii, et majad ja korterid seisaksid tühjana,“ toonitab ta.

Kuidas Tiiu aga autovõitu tähistab? Selgub, et väga vaikselt. „Ilmselt vaatan ma elutoa aknast välja ja imetlen uut autot. Aga suurem tähistamine tuleb ehk nädalavahetusel, kui laste juurde Tallinna lähen,“ muigab ta.