Liverpool alustas hooaega kaotusega.Foto: SIPA/Scanpix
Meistrite liiga
18. september 2019, 00:38

MEISTRITE LIIGA | Tiitlikaitsja avamäng päädis kaotusega, Barcelona leppis viigiga

Teisipäeval sai avatud Meistrite Liiga hooaeg. Esimestes kohtumistes jagus põnevust kuhjaga, sündis ka mõningaid üllatusi. Tiitlikaitsja Liverpool jäi 0:2 alla Napolile. Barcelona võis küll rõõmu tunda Lionel Messi naasmisest, kuid paraku vahetusest sekkunud talisman neid veel võidule vedada ei suutnud, Dortmundi vastu lepiti väravateta viiki.

E-grupis itaallastele külla sõitnud Liverpool oli küll kohtumises domineerivamaks pooleks, kuid reaalseid võimalusi tekitada ei suudetudki. Ohtlikumate olukordade eest vastutas hoopis Napoli ning mitmelgi korral pidi Inglismaa klubi tänama oma väravavahti, et nende puur nii kaua puhtana püsis. 

82. minutil teenis Itaalia meeskond penalti, mille Dries Mertens ka realiseeris. Teisel üleminutil duubeldas seisu Fernando Llorente, kes sai võtta seda kui otsest kättemaksu: eelmisel hooajal Tottenhami ridadesse kuuluv hispaanlane alistus oma klubiga finaalis just Liverpoolile.

Jürgen Kloppile tähendas kaotus aga seda, et treener on kaotanud Itaalias kõik mängud alates 2008. aastast.

F-grupis pidi mullune poolfinalist FC Barcelona leppima mängus Dortmundiga viigiga. Seejuures oli Saksamaa klubil ohtralt võimalusi, et kohtumise tulemus enda kasuks pöörata. 55. minutil teenisid nad penalti, kui Nelson Semedo Jadon Sancho jalale astus. 11 meetri karistuslöögil eksis aga Marco Reus: tema ürituse tõrjus suurepäraselt Marc-Andre ter Stegen. 

77. minutil tabas Dortmund latti, pisut hiljem oli jälle oivaliselt kohustusi täitmas Barca väravavaht. Kataloonia klubi eest naasis pika vigastuspausi järel platsile Lionel Messi, kes sai platsil ringi joosta ligi pool tundi. Argentiinlasel oli lõpu eel ka suurepärane võimalus tuua koju võit, paraku tema löögiüritus blokeeriti.

Teistes mängudes alistas mullu üllatuslikult poolfinaali jõudnud Amsterdami Ajax 3:0 Lille’i. Viimati Euroopa Liiga võitnud Chelsea kaotas aga 0:1 Valenciale. Frank Lampardist sai sellega esimene Chelsea peatreener, kes Meistrite Liiga debüütmängu kaotanud.

19.55 alanud mängud:

Esimeses kahes mängus pandi pall veerema kell 19.55, kui Milanos läksid vastamisi Inter ja Praha Slavia ning Prantsusmaal Lyon ja Peterburi Zeniit. Üllatusvõidule oli lähedal Tšehhi klubi, kes juhtis viimase minutini, kuid pidi lõpuks 1:1 viigiga leppima.

Väravateta lõppenud avapoolaja järel avas skoori 63. minutil Slavia ründaja Peter Olayinka, kes lõi palli väravasse pärast seda, kui väravavaht oli Jaroslav Zeleny löögi tõrjunud. 

Viigipunkti päästis Interile teisel üleminutil Nicolo Barella, kes oli kiiresti jaol, et latti tabanud karistuslöögi järel mänguvahend väravasse saata.

Teises lõppenud mängus lepiti samuti viiki. Zeniidi oli 41. minutil juhtima viinud Sardar Azmoun, pärast poolajapausi vastas venelaste tabamusele Memphis Depay, kes oli täpne penaltipunktil.

Tänased mängud:

Ajax - Lille 3:0 (18. Q. Promes, 50. E. Alvarez, 62. N. Tagliafico)

Chelsea - Valencia 0:1 (74. Rodrigo)

Benfica - Red Bull Leipzig 1:2 (84. H. Seferovic  - 69., 78. T. Werner)

Dortmundi Borussia - FC Barcelona 0:0

Red Bull Salzburg - KRC Genk 6:2 (2., 34., 45. E. Haaland, 36. H. Hwang, 45. D. Szoboszlai, 66. A. Ulmer - 40. J. Lucumi, 52. M. Samatta)

Napoli - Liverpool (82. D. Mertens, 90. F. Llorente)

Lyon - Zeniit 1:1 (51. M. Depay - 41. S. Azmoun)

Inter - Slavia Praha (90. N. Barella - 63. P. Olayinka)