Tüli algas mängus „Call of Duty WWII“Foto: Sledgehammer Games / Activision
Esport
18. september 2019, 10:56

Surmaga lõppenud pilakõne viis vanglasse juba teise „Call of Duty“ mängija

Kaks aastat tagasi leidis aset vahejuhtum, mille käigus lõppes swatting ehk „tegevus, mille käigus saadetakse sihtmärgi majja märulipolitsei, andes neile vihje, et tegemist on äärmiselt ohtliku kurjategijaga,“ esimese surmaga. 

26aastane Tyler Barriss oli mees, kes saatis märulipolitsei 28aastase Andrew Finchi ukse taha. Politsei arvas kohale jõudes, et Finch haarab relva järele ning tulistas mehe surnuks. Barissile määrati märtsikuus tolle tegevuse (ja teiste samalaadsete pilakõnede) eest 20 aastat vangistust.

Nüüd on karistuse saanud ka teine asjaosaline. Nimelt algas kogu situatsioon sellest, et Andrew Finch mängis koos 19aastase Casey Vineriga võrgus tulistamismängu „Call of Duty WWII“. Mehed vedasid matši lõpptulemuse peale kihla, summaks oli dollar ja 50 senti. Viner kaotas, mille peale värbas noormees Barrissi abi, et too swattiks Finchi. Tulemus on teada.

Oma osaluse eest määras kohus Vinerile 15 kuud vangistust, 2500 dollari suuruse trahvi ning lisaks ei tohi noormees järgmised kaks aastat ühtegi videomängu võrgus mängida.