Gheorghe Cretu (vasakul) ja Hanno Pevkur.Foto: Tiina Kõrtsini
Võrkpall
18. september 2019, 12:59

ÕL HOLLANDIS | Kas Cretu aeg on läbi? Pevkur: tahan enne otsuse tegemist rääkida kapten Toobaliga (12)

Eesti võrkpallikoondise nelja järjestikuse kaotuse järel on tugevalt kõikuma hakanud senise peatreener Gheorghe Cretu tool. Kuigi rumeenlane on meid viinud kolmele järjestikusele EM-finaalturniirile on praeguse lati alt läbi jooksmise valguses paljud küsinud: kas juhendaja aeg on läbi?

Kuus aastat tagasi Eesti koondise etteotsa tulnud Cretu leping lõppeb ühes EMiga. Eile, pärast kaotust Hollandile, ei soovinud ta oma tuleviku teemat lahata.

"Ma ei taha sellest rääkida. Praegu pole õige aeg seda kommenteerida,“ sõnas peatreener. „Ma ei hakka hetkeemotsiooni pealt midagi ütlema, kuna kõik võivad seda omamoodi tõlgendada. Ütlen seda, et võrkpalliliidu inimesed, mängijad, treenerid, ei vääri seda, et meie tööle antakse hinnang lihtsalt seetõttu, et see turniir ebaõnnestus.“

Võrkpalliliidu presidendi Hanno Pekvur sõnul tuleb praegu keskenduda ainult tänasele kohtumisele Ukrainaga ning ülejäänud jutud võtta lauale alles pärast turniiri.

"Kohtun peatreeneriga eeldatavalt homme ja tahan enne lõplike otsuste tegemist rääkida kindlasti ka meeskonna kapteni Kert Toobaliga," lausus ta. "Nii mängijate kui fännide huvides on lõpetada meeskonnahooaeg positiivsel toonil ja sellele ei aita kuidagi kaasa kõikvõimalik spekuleerimine teemal, mis saab homme."

Võrkpalliliidu juhatus koguneb järgmisel puhul 4. oktoobril.