Luis Scola.Foto: SIPA/Scanpix
Korvpall
18. september 2019, 18:15

KAS TÕESTI? MMil suuri tegusid teinud 39aastane Scola peab läbirääkimisi Euroopa tippklubiga

Äsja lõppenud korvpalli MMil aitas Luis Scola Argentinal jõuda finaali ning pingutuste eest valiti ta turniiri sümboolsesse viisikusse. Võimsad esitused ei jäänud märkamata Hispaania suurklubil Madridi Realil, kes mängumehe vastu suurt huvi tunneb.

Eurohoopsi teatel on Scola jõudnud juba läbirääkimisteni. Reali korvpallimeeskonna direktor Juan Carlos Sanchez olla argentiinlast oma tiimi tahtnud juba viis aastat tagasi ning mängija on sellest hetkest alates klubi huviorbiidis olnud. Ka enne MMi olid mehed omavahel suhelnud.

Kahtlemata oleks Scolale tegu suure hüppega, kuna vanameister on 2017. aastast mänginud Hiina liigas, kus tase oluliselt madalam. Samas on Hispaania tuttavaks mängupaigaks, 1998-2007 esindas ta seal Tau Ceramica ja Gijon Baloncesta värve. Ka NBA kogemus on Argentina legendil olemas: ookeani taga on ta mänginud tervelt viies erinevas klubis, kokku kümme aastat.

Samas võiks uuesti kõrgema tasemega liigasse naasmine kasuks tulla. Järgmisel aastal toimuvateks Tokyo olümpiamängudeks soovib Scola kindlasti võimalikult heas vormis olla.

Hiinas lõppenud korvpalli MMil jõudsid argentiinlased Scola suurepäraste esituste toel finaali, kuid pidid seal Hispaaniale kindlalt alla vanduma. 39aastane vanameister tõi turniiril kaheksa mänguga keskmiselt 17,9 punkti ja 8,1 lauapalli.