Gheorghe Cretu (vasakul) koos Kert Toobaliga. Foto: Alar Truu
Võrkpall
18. september 2019, 18:57

ÕL HOLLANDIS | Kert Toobal: peatreener Cretu lahkub ametist (4)

Eesti võrkpallikoondis lõpetas EM-finaalturniiri 0:3 kaotusega Ukrainale ning viimase kohaga. Pärast kohtumist kallistas peatreener Gheorghe Cretu kõiki mängijaid. Mis sõnumit embus endas kandis?

"Kes teda vähegi tunneb, see teadis juba eile, et see on tema viimane mäng," sõnas kapten Kert Toobal pärast kohtumist. "Võib-olla pole ta seda kõva häälega veel välja öelnud, aga kõik märgid nii näitavad. Meeskonna ees pole ta ennast selgesõnaliselt väljendanud, aga mina julgen nii väita, et täna oli tema viimane mäng." 

"Ta on töötanud meeletult ja pannud siia kõik, mis tal on. Ma ei tea, kas ta mõtleb ümber või mitte, aga mina arvan, et praegu oli see tema viimane mäng. Selge on see, et mingid muudatused peavad toimuma ning treenerivangerdus on kõige loogilisem," sõnas Toobal, kelle jaoks ei tule Cretu säärane otsus üllatusena. 

Võimalikest uutest variantidest ei osanud Toobal veel kõneleda. "See on alaliidu otsustada, aga anname kõigepealt paar hetke. Tiimi käest eelinfot poel küsitud ja mingisuguseid kandidaate ma kuulnud pole. Eks palju oleneb, milline nägemus juhatusel on. Kas uus projekt saab olema koduse EMini või pikemalt."

Peale Cretu tõmbas tänasega Toobali sõnul koondisekarjäärile joone alla ka Rait Rikberg. "Rait väljendas ennast niimoodi, et see on igal juhul tema viimane mäng," sõnas Toobal. "Teised mehed päris ametlikke lauseid välja öelnud pole. Võib-olla lõpetab mõni mees veel, võib-olla mitte."