Gheorghe Cretu. Foto: Tiina Kõrtsini
Võrkpall
18. september 2019, 19:13

ÕL HOLLANDIS | Gheorghe Cretu tänas koondislasi kuue mälestusväärse aasta eest

Eesti võrkpallikoondis lõpetas EM-finaalturniiri 0:3 kaotusega Ukrainale ning viimase kohaga. Pärast kohtumist kallistas peatreener Gheorghe Cretu kõiki mängijaid ning kapten Kert Toobal sõnas, et kõik, kes juhendajat vähegi tunnevad, said aru, et tegemist on tema hüvastijätuga.

Juhendaja ise seda veel välja ei öelnud lausudes, et kuulete kõigest täpsemalt lähipäevil. "Tänasin neid kõikide nende aastate eest. Ma ei astunud meeskonna ette ju sel suvel. Oleme kõikide turniiridega kasvanud ühtseks pereks, mis rasketel hetkedel kokku hoiab. Ja rõõmsatel hetkedel pidutseb," sõnas 2013. aastal koondise etteotsa saanud Cretu. 

Ühtlasi tõi juhendaja välja peamised murekohad, kust meie mäng sel turniiril kärises. "Analüüsime enda esitusi kogu aeg ning oleme teadlikud, et peaksime rünnakul olema paremad. Meil peab olema rünnakul ja servil olema rohkem alternatiive," sõnas ta. "Kuna meie nurgaründajad on lühikesed (Robert Täht 191 cm, Kristo Kollo 190), peame blokis ja kaitses roppu moodi tööd tegema. Mängime natukene erinevalt ja vahel õnnestume, vahel mitte."

Küsimusele, mida kavatseb juhendaja pärast saalist välja astumist teha, sõnas rumeenlane: "Plaanin meeste seltsist võtta viimast. Tahan neid lihtsalt enda lähedale."