Konstantin Vassiljev.Foto: Tiina Kõrtsini
Jalgpall
19. september 2019, 08:24

Konstantin Vassiljev: šampuseid ei saa veel külma panna (2)

FC Flora alistas eile õhtul hooaja neljandas Tallinna derbis tulemusega 2:1 FCI Levadia ning käristas vahe lähima jälitajaga viiele punkti. Võiduvärava autor Konstatin Vassiljev tõdes, et šampuseid ei saa veel külma panna.

Floral on jäänud hooaja lõpuni kaheksa, Levadial seitse mängu. Mõlemal on tarvis veel kohtuda tabeli järgmise neliku ehk Paide, Nõmme Kalju, Tartu Tammeka ja Narva Transiga. 

"Peame lõpuni olema väga keskendunud. Tänane võit annab lihtsalt võimaluse hea mänguga see asi natuke varem ära lõpetada. Hooaja lõpus on kõik vastased väga ohtlikud, peame igas mängus väga keskendunud olema," manitses Vassiljev.

"See võit ei maksa mitte midagi, kui me järgmist mängu Tartuga ei võida. Peame natuke rõõmu tundma, aga siis jälle tööd tegema."

Lõpuvile järel oli Flora mängijate rõõm ja fännidega tähistamine intensiivne. "Kõik said aru enne mängu, et see on Levadia võimalus meile survet avaldada ja meie võimalus seda natuke maha võtta. Mäng läks nii, et saime viimastel minutitel võiduvärava, see andis ka emotsioone juurde," sõnas ta.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Meeskonna reaktsioonist Levadia 7. minuti juhtväravale: "Arvan, et võime rahul olla. Ebameeldiv värav jälle standardolukorrast, kus Levadia on tugev. Räägime sellest koguaeg enne mängu, kahjuks [Jevgeni] Ossipov ongi selline mängija, kes mõnikord lööb jõuga ära ja polegi midagi teha. Tähtis oli seejärel mitte laguneda ning see õnnestus. Gerdilt hea löök poolaja lõpus ja Henrik natuke ohverdas ennast (sai väravalöömise ajal Ossipovilt jalaga näkku nii, et veri ninast väljas - M.T.), müts maha tema ees, see oli mängu üks tähtsamaid hetki."

Initsiatiivi haaramisest teise poolaja keskel: "Teise poolaja alguses andsime tahtlikult initsiatiivi ära. Esimese poolaja kõrge press päris ei töötanud, treenerid korrigeerisid, et alustame natuke madalamalt. Levadia pidi võidu nimel riske võtma. Meil oli äkki natuke rohkem jõudu lõpus."

Levadia mitte üleliia riskantsest mängustiilist viimasel 15–20 minutil, kui seis oli veel 1:1: "Raske Levadia eest rääkida, aga need mängud ongi sellised, et kui võrdsed mängivad, siis väravad võivad tihti tulla tühja koha pealt. Arusaadav, kui väga ei taha riskida. Nad ootasid ka nurga- ja karistuslööke, mis võinuks iga kord meie jaoks halvasti lõppeda. Õnneks lõppes kõik hästi."