Foto: Martin Ahven
Sisuturundus
19. september 2019, 15:45

KATSETAME: täisteragaletid on tervislikud, aga viivad keele alla!

Supermarketitesse jõudnud Dr Körneri täisteragaletid on võitnud juba paljude inimeste südame. Ühelt poolt maitsev, kuid samas teiste sarnaste toodetega võrreldes väga tervislik.

Dr Körneri täisteraviljast valmistatud krõbeleib ehk galett on ideaalne tervislikuks ja aktiivseks eluks. See ei sisalda jahu, pärmi, säilitusaineid ega maitsetugevdajaid.

Niisiis proovisime valikut Dr Körneri magusatest ja soolastest galettidest ning tõime välja, mis mõtteid need tekitasid.

Foto: Martin Ahven

Soolased galetid on järgnevate maitsetega: juust, seitse teravilja ja tatar

- Hoian neid galette alati kodus, kui leib peaks otsa saama ja poodi ei jõua joosta. Minu jaoks on tegemist ideaalse alternatiiviga võileivale. Määrin tavaliselt Dr Körneri täisteragaletile sulajuustu ning lisan sinki, juustu või tomatit-kurki. Või siis kõike koos, kui tahan kogukamat ampsu.

- Superhea variant lihtsalt näksimiseks, kui õhtusöögi valmimiseni on veel aega jäänud.

- Juustumaitseline galett on sedavõrd hea mekiga, et sobib isegi popcorni või krõpsude asemel näksimiseks. Ikkagi kordades tervislikum!

- Minu silmis on plussiks, et valikus on ka gluteenivabu täisteragalette. Soolastest on gluteenivaba tatragalett vitamiinidega ning magusatest maisi-riisi galetid vitamiinidega.

- Eriti maitsev on merevaiguga. Sobib ka lastele kooli pärastlõunaseks snäkiks.

Foto: Martin Ahven

Magusad galetid on järgnevate maitsetega: jõhvikas, mesi, mustikas, õuna-kaneel ning maisi-riisi karamelliga

- Esimene asi, mis mul silma hakkas, oli pakendite välimus. Need on nii rõõmsavärvilised, et köidavad poeriiulil tähelepanu!

- Minul tekitas see sõltuvust. Ausalt, nii hea oli. Sain meemaitselise proovida ning arvuti ees klõbistades kadus üks galett teise järel. Kui paar galetti oli veel alles, otsustasin end talitseda ning jätsin need järgmiseks päevaks. 

- Olin enne marjamaitseliste riisigalettide söömist veidi skeptiline, aga samas põnevil – seniajani olin ma ju arvamusel, et riisigalett on soolane toit. Pidin väga meeldivalt üllatuma, kuna maitsesid nad tõesti väga hästi! Soovitaksingi neid süüa näiteks brie või mõne muu juustuga, kuna marjamaitse sobib sellega hästi kokku. Mekk oli kerge, samas parajalt magus ja hamba all krõbe.

- Galettide plussiks oli see, et need ei olnud väga magusad ega ka maitsetud, just sellised vahepealsed. Eriti hea on, kui panna magusale galetile peale näiteks maapähklivõid ning banaani või marju. Maitsev ja kõhtu täitev.

- Soovitan magusasõpradele, kes püüavad ka kaalu jälgida. Kuna üks tükk annab kõigest 30 kilokalorit, on tegemist suurepäraselt patuvaba maiusega.

Dr Körneri täisteragalette võib leida supermarketitest.