Dietmar Constantini (vasakul) 1997. aastal Jürgen Kloppi juhendamas. Foto: Twitter @CarlosGUrbano
Jalgpall
21. september 2019, 15:59

KARM! Dementsusega võitlev vutiguru sattus kiirteel paanikasse ning põhjustas üliraske liiklusõnnetuse (2)

Endine Austria jalgpallikoondise peatreener Dietmar Constantini elas suvel üle hirmuäratava hetke, kui unustas dementsuse tõttu kiirteel sõites kodutee, sattus paanikasse, ning põhjustas ülikarmi liiklusõnnetuse. 

64aastane juhendaja unustas kiirteel sõites ilmselt oma kodutee, mistõttu sattus autodevoos paanikasse. Ühel hetkel pani Constantini sisse tagurpidikäigu ning asus oma neljarattalist ümber pöörama ning õnnetus hüüdiski tulles. 

Imekombel õnnestus Constantinil küll masin ümber pöörata, kuid seejärel tegi ta laupkokkupõrke kiirteel õiges suunas sõitnud autoga. Mõlemad neljarattalised kuulusid pärast avariid mõistagi mahakandmisele, kuid imeläbi ei saanud teise auto juht suuri vigastusi. Constantini seevastu murdis mitu luud ning pidi järgnevad päevad haiglas veetma. 

Kui suvel mehe kummalise käitumise tagamaid väga ei selgitatud, siis praeguseks on teada, et Constantini põeb dementsust, mistõttu tekkivad tal mälulüngad. 

Praegu elab aastatel 2009-2011 Austria koondist juhendanud vutiguru oma tütarde juures, kes tema eest hoolitsevad ning teda sõidutavad. 

Hoolimata oma haigusest annab Constantini jätkuvalt jalgpallitreeninguid. "Ta on jätkuvalt seesama rõõmus inimene," sõnab ammune tuttav ja endine pallur Andreas Schiener. 

Lisaks Austria koondisele on ta juhendanud veel Mainzi, kus tema käe mängis ka Jürgen Klopp, Viini Austriat ja FC Tiroli. Aastatel 1999-2001 oli ta ka Austria koondise juures abitreeneriks.