Krista Pärmäkoski. Foto: SIPA/Scanpix
Talisport
21. september 2019, 21:52

Ülinahaalse sõimukirja saanud Soome suusaäss: jätkan sportimist, et sind edaspidigi ärritada! (5)

Soome murdmaasuusataja Krista Pärmäkoski (28) auhinnakapist võib leida neli olümpiamedalit (kaks hõbedat ja kaks pronksi) ning kuus MM-medalit (kaks hõbedat ja neli pronksi). Paraku ei piisa sellest, et teenida välja kõikide kaasmaalaste austus. 

Tänavu kevadel toimunud Seefeldi MMil jäi soomlanna medalita, olles 10 km klassikadistantsil neljas, sprinditeates seitsmes, 15 km suusavahetusega sõidus kaheksas ja vabatehnikamaratonil 11. Lisaks läks ta rajale ka Soome naiskonna värvides teatesõidus. Pärmäkoski "nigelad" tulemused ei andnud rahu ühele fännile, kes pidas vajalikuks suusaässale sõimukirja läkitada. 

"On siililegi selge, et kui sa võtad igast võimalikust võistlusest osa, jooksed sa lihtsalt energiast tühjaks. Sa pole üliinimene. Sinu põrumine on su enda süü. Sa oleks pidanud võistlema ainult kahel distantsil ning võib-olla teatesõidus. 

Kui loll võid sa olla? Kõik oleks ju hästi, kui sa lihtsalt ei võistleks. Siis ei süüdistaks sa ka oma kehvasid suuski. Lõpeta sporditegemine ära, kui see sinu jaoks nii raske on. Sinusugust atleeti ei tulegi austada. 

S*tapea, mis s*tapea (ku*ipää mikä ku*ipää)," kulges kiri. 

Pärmäkoskil oli hülgemöla ajanud poolehoidjale ainult üks vastus. "Jätkan sporditegemist juba ainuüksi seepärast, et sind edaspidigi ärritada!" kirjutas ta sotsiaalmeediasse.