Karol Mets. Foto: Martin Ahven
Jalgpall
21. september 2019, 21:10

Karol Mets selgitas Hollandist lahkumist: Breda käitus, justkui oleksin mõrvanud klubi presidendi

Eesti jalgpallikoondise kesk(pool)kaitsja Karol Mets tormiliselt alanud aasta on praeguseks kujunenud äärmiselt sujuvaks. Temast on kujunenud valitseva Rootsi meistri Stockholmi AIKi kindel tugitala.

Väljaanne Expressen tegi 58kordse Eesti koondislasega pika loo, kus uuris muuhulgas: kuidas on võimalik, et kindel rahvuskoondislane lahkub Rootsi kõrgliiga nimel Hollandist? Nimelt kuulus Mets enne AIKi siirdumist poolteist aastat NAC Breda hingekirja. 

"Arenesin Hollandis mängijana väga palju. Tegemist oli väga hariva situatsiooniga. Arenesin nii taktikaliselt, tehniliselt, kui ka lihtsalt inimesena," sõnab esimesel Breda hooajal 25 mängus figureerinud Mets intervjuus.

2018-19 hooaeg oli aga teistsugune. Mets alustas aastat kindla põhimehena, kandes Breda ürpi 15 matšis, kuid märtsis kolis ta Tulpidemaalt ootamatult Svenssonite juurde. Miks nii?

"Pärast seda, kui peatreener jättis mu pingile, juhtus üks intsident," krutib eestlane ajaratta 17. veebruari peale, mil Breda läks võõral väljakul vastamisi Amsterdami Ajaxiga. 

"Järgmistes mängudes pani treener minu asemel algkoosseisu juba 19aastase kuti (ilmselt mõtleb 21aastast Daan Klompi – toim.), kes sai peagi (2. märtsil Vitesse vastu – toim.) punase kaardi. Olin siis juba AIKi huvist teadlik."

Pärast toda mängu läks soosingust välja langenud Mets juhendaja Mitchell van der Gaagi juurde ning sõnas kindlameelselt, et soovib klubi vahetada.

"Peatreener eelistas teisi mängijaid, see oli minu jaoks ilmselge. Ma polnud enam õnnelik ja ei näinud ühtegi põhjust seal jätkamiseks, eriti arvestades kuidas meie suhted [peatreeneriga] olid arenenud," lausub ta. 

Kuidas van der Gaag keskkaitsja lahkumispalvele reageeris? "Ta tegi sellest väga suure asja. Jalgpallis on tavapärane, et mängijad tulevad ja lähevad, kuid ta tegi sääsest elevandi. Tema sõnul oli mu avaldus šokeeriv," vastab Mets. 

"Klubi tundis ennast solvatuna. Nad käitusid justkui oleksin mõrvanud klubi presidendi. Löödi lihtsalt tolmu üles ning kõike võimendati kõvasti."

Märtsi keskpaigas lubati eestlasel siiski AIKi ridadesse siirduda. Rootslastega lõi Mets käed 2021. aasta lõpuni ning väidetavalt käidi keskkaitsja eest välja 300 000 eurot.