Sten Priinits. Foto: Robin Roots
Vehklemine
21. september 2019, 20:39

HEA TÖÖ! Meeste epee esinumber alustas olümpiahooaega turniirivõiduga

Eesti epeemehed andsid olümpiahooajale avapaugu Stockholmis. 122 vehkleja osavõtul toimunud Sateliitturniiril tõusis teist aastat järjest poodiumi kõrgeimale astmele koduse edetabeli esinumber Sten Priinits. 

Finaalis oli haapsallane kõige napimalt 15:14 üle tšehhist Richard Pokorny'st. Ka poolfinaalis pani Priinits enda paremuse maksma alles otsustaval torkel, kui alistas 15:14 rootslase Linus Islas Flygare. 

"Kummaline päev. Olen praeguseks treeninud kõigest kolm nädalat ning mu füüsiline pole kindlasti veel õige. Olin pärast alagruppi rampväsinud. Tegemist oli päris raske kadalipuga ning mul tuli vastamisi minna mõne päris hea vehklejaga, et poodiumi kõrgeimale astmele tõusta. Võitlesin muuhulgas ka iseendaga ja 210ni tõusnud pulsiga, kuid keeldusin lihtsalt alla andmast. Olen hetkel liiga väsinud, et matše põhjalikumalt kirjeldada, kuid kokkuvõtlikult – oli palju draamat," võttis Priinits sotsiaalmeedias turniiri kokku. 

Stockholmi turniir oli edukas ka teistele meesvehklejatele: Ruslan Eskovil tuli pääsu eest poolfinaali tunnistada Pokorny 15:12 paremust ning lõpetas viimaks 6. kohaga. Peeter Turnau sai Rootsis 9. ja Jüri Salm 11. koha.