Donyell Malen (vasakul) Ragnar Klavanit lollitamas.Foto: Reuters
Jalgpall
22. september 2019, 14:53

KAHETSUS? Arsenal soovib mängijat, kelle kunagi maha müüsid, 100 korda kallimalt tagasi osta

Kaks aastat tagasi müüs Arsenal paljude fännide pahameeleks 500 000 Briti naela eest maha oma noormängija Donyell Maleni. Nüüd paistab aga, et Londoni klubi on aru saanud, kui kohutava vea nad tegid.

Nimelt soovivad nad 19aastast Hollandi koondislast tagasi osta, kuid mitte sama hinna eest, mille eest ta ülemöödunud hooajal PSVsse siirdus: mängija väärtus on vahepeal kerkinud tervelt sajakordselt ehk 50 miljoni naelani. 

Ründajana tegutsev Malen näitas oma võimeid eelmisel nädalal, kui lõi Hollandi meistriliigas Vitessele meeskonna kõik viis väravat. Ka rahvuskoondise eest sai noormees hiljuti jala valgeks ning seda väga tähtsal hetkel: EMi valiksarjas läks tema tabamusest Holland Saksamaa vastu 3:2 juhtima, lõpuks löödi 2014. aasta maailmameistritele veel üks värav.

Nüüd tahabki Arsenal päästa, mis päästa annab. Neil on varasemast kogemus olemas, mil nad noormängija odavalt minema lasksid, et too mujal särada saaks. 2016. aastal müüdi ääreründaja Serge Gnabry viie miljoni naela eest Bremeni Werderisse, kus sakslane kohe läbi lõi. Edasi liikus ta Bayernisse, kus samuti edukalt toime tuli.

Et aga Malen tagasi saada, tasub Londoni klubil kiirustada: noore hollandlase tegemistel hoiab silma peal ka Liverpool.