Heiki Nabi ja Epp Mäe naasid Nur-Sultanist MM-pronksiga.Foto: Fotod: Facebook / Eesti Maadlusliit ja Facebook / Olen Olümpiafänn; kollaaž: Õhtuleht
Spordiblogi
22. september 2019, 22:19

Pluss, miinus ja ennustus | Maadlejad päästsid suveolümpiaalade aasta, kas Kirt võidab medali? (3)

Õhtulehe sporditoimetus vaatab tagasi möödunud nädala sündmustele ja teeb kiire ettevaate ka tulevikku. Selline on meie 22. septembri valik.

Selle nädala pluss 

Maadlejad Heiki Nabi ja Epp Mäe päästsid suveolümpiaalade aasta! Raskekaallase Nabi MM-pronks oli vastavas arvestuses Eesti selle kalendriaasta esimene, kaks päeva hiljem sai Kasahstani pealinnas Nur-Sultanis sama saavutusega hakkama Mäe. Nood õnnestumised olid meie olümpiaspordile hädavajalikud, sest lisaks autasule kindlustasid Nabi ja Mäe pileti järgmisel aastal toimuvale Tokyo OMile. Kuu-kaks varem olid nii epeevehklejad kui ka sõudjad paraku tolle lati maha ajanud ning on olümpiale kvalifitseerumist silmas pidades keerulises olukorras. 

Selle nädala miinus  

Võrkpallikoondise Euroopa meistrivõistlused läksid untsu. Viis kaotust viiest mängust tähendas 24. ehk finaalturniiri viimast kohta. Säärane tulemus üllatas isegi paadunud pessimiste. Jah, oli ka objektiivseid põhjuseid nagu Renee Teppani ja Robert Tähe tervis, aga koondislaste sõnadest jäi kajama, et eelkõige kaotati turniir peas. Näiteks kapten Kert Toobal ütles, et kui asjad hakkasid allamäge minema, ei suutnud eestlased säilitada rahu ega kannatlikkust. Kahju. Eriti seepärast, et nüüdseks endine peatreener Gheorghe Cretu väärinuks paremat lahkumiskingitust.

Võrkpallikoondislaste näod oli Hollandis enamasti nõutud. Foto: CEV

Tuleva nädala ennustus

60% on võimalus, et odaviskaja Magnus Kirt võidab reedel Dohas algaval MMil medali. Senist hooaja käiku vaadates võiks Kirti pidada isegi suurfavoriidiks, kuid odavise on ettearvamatu ala, kus asjade kokkulangemisel võib ette tulla suurüllatusi. Mäletame, et näiteks 2015. aasta Pekingi MMil saatis keenialane Julius Yego oda 92.72 meetri kaugusele ja noppis kulla, hõbe läks egiptlasele Ihad El-Sayedile. Kirdil on terve hulk ohtlikke konkurente, kuid senise hooaja jooksul on tõrvalane püsinud ülivõimsas hoos. Kevadisel avavõistlusel viskas ta 89.33, viimati mõõdeti Minskis tema odakaare piukkuseks 88.91. Ebaõnnestunud võistlusi on tänavu olnud vaid üks ning kindlasti oleks Dohas medalita jäämine Kirdile suur pettumus.