Foto: Rockstar Games
Esport
23. september 2019, 13:16

VAADE TAGASI: kui usaldusväärsed olid erinevad „GTA V“ kuulujutud?

Hittmäng „Grand Theft Auto V“ sai hiljuti 6aastaseks ning selle puhul otsustas Kotaku lähemalt uurida erinevaid kõlakaid, mis mängu ilmumisele eelnesid. Kuna aina lähemale jõuab hetk, mil võiks paljastuda „GTA 6“, tuleks end ajalooga kurssi viia, et saada uute kõlakate puhul kiirelt aru, et kes räägib tõtt ja kes ajab udujuttu!

„GTA V“ peategelane on võmm!

Üheks esimeseks suuremaks „naised saunas rääkisid“ teemaks oli teooria, et sarja numbriliselt viiendas episoodis kehastub mängija algajaks seadusesilmaks. 

Mängija kohtaks erinevaid karakterid „GTA: San Andreas“ mängust ning saaks kriminaale arreteerida. Lõppkokkuvõttes jääks tema enda otsustada, kas tahab olla hea või paha politseinik.

Muidugi, kui arvestada, et „GTA“ lugude keskmes on alati olnud mees, kes seadusega pahuksis, tundub ülalolev idee juba eos jabur. Ilmselgelt see seda ka oli.

Geograafiatunnid

Element, mis kõlakate levitajate jaoks kõige magusam, on kindlasti mängu kaart. Kus tegevus aset leiab? Kui suur maa-ala teossesse on topitud? Kas uus mäng tähendab uut linna või kasutatakse vanu tuttavaid tänavaid?

Ükski lekkinud kaartidest polnud aga see, mis lõpuks teosesse jõudis. Siiski ei saa väita, et kõik kaardilekked täiesti valed oleksid. Mullu ilmunud kauboimängu „Red Dead Redemption 2“ tõene kaart jõudis internetti juba 2016, kaks aastat enne ilmumist. 

Liiga hea, et olla tõsi

Enamik uudiseid, mis puudutavad „GTA“ seeriat ja kuulujutte, liigituvad antud kategooria alla. Enne ilmumist räägiti näiteks, et „GTA V“ tutvustab meile naturaalselt vahetuvaid aastaaegasid (lõppmängus oli eraldiseisev sektsioon, mis leidis aset talvel, ülejäänud mängust toimus südasuvel). Samuti väideti, et mäng koosneb mitmest erinevast hiiglaslikust linnast. Vahel räägiti ka sellest, kuidas mängija saab pea igasse majja siseneda.

Kõige mahlasem (ning sellest tulenevalt ka võltsim) oli aga teade, et Rockstar toob E3 mängumessile teose demo. Kõik, kes kompanii tegemistega vähegi tuttavad, teavad, et Rockstar asju nii ei aja ning reeglina on kõik säärase kuuldused tõest äärmiselt kaugel.

Kas midagi täppi ka läks?

Jah, ikka. Kotaku ise suutis edukalt välja nuhkida, et „GTA V“ hakkab omama kolme erinevat mängitavat peategelast. Samuti edastasid nad korrektselt, et mängu tegevus leiab aset taaskord Los Santoses (samas piirkonnas toimus ka „GTA: San Andreas“ tegevus). 

Aga mida siis ikkagi uskuda?

Nagu varasemalt mainitud, hakkab internetti aina enam ilmuma rammusaid kõlakaid „GTA 6“ kohta (mõnda neist oleme kajastanud isegi). Et end aga liigsest südamevalust päästa, tasuks igasse säärasesse uudisesse suhtuda skepsisega.

On küll tõenäosus, et asi osutub lõpuks tõeks... ent see tõenäosus on siiski üsna väike.