Türgi ralli teeninduspark asub linnast eemal metsade ja mägede vahel. Foto: rallyturkey.com
WRC
23. september 2019, 12:33

Tiimipealikud kritiseerivad Türgi ralli korraldust: „Kõige hullem asi, mida kunagi näinud olen!“ (2)

Autoralli MM-sarja Türgi etapi nõudlikud tingimused pakuvad küll palju närvikõdi, ent üldiselt ei olda sealse korraldusega rahul. 

Eriti valjuhäälselt võttis sõna Hyundai tiimipealik Andrea Adamo. Teda häirib kõige rohkem, et rallipark asub paarikümne minuti autosõidu kaugusel Marmarise linnast, mistõttu puudub igasugune melu.

"Siin polnud mitte kedagi. Läksime reedel läbi teeninduspargi stardipoodiumile. See oli kõige hullem asi, mida kunagi näinud olen! Seal olid vaid mõned PR naised ja meie tiimi liikmed. Seisime poodiumil pimedas. See polnud sugugi meeldiv," pahandas Adamo Motorsport News´i veergudel. 

Varasemalt on nördimust avaldanu ka Toyota tiimiboss Tommi Mäkinen: "Rallipark on mõnikümmend kilomeetrit Marmarise linnast eemal. Kuidas turistid kohale saavad? Taksoga või jalgsi? Keegi ei jõuagi sinna!"

Praeguse seisuga pole teada, kas kaks aastat järjest peetud Türgi ralli ka tuleval hooajal kalendrisse mahub. Nii mõnedki kuulujutud viitavad, et 2020. aastal vahetatakse võistlus välja. Rahvusvahelise autoliidu (FIA) juht Yves Matton seda praegu ei kinnita. 

"Alguses ei käinud ka Mehhiko rallil eriti palju inimesi, aga olukord paranes. Loodame, et Türgiga läheb samamoodi. Ralli ei saa areneda, kui seda kalendris pole," sõnas ta. 

Autoralli MM-sari jätkub tuleval nädalal Walesis. Hooaja lõpuni jääb kolm etappi.