Kiri Lionel Messi kõrval ütleb kõik, argentiinlane ongi parim. Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
23. september 2019, 23:08

Lionel Messi valiti kuuendat korda maailma parimaks jalgpalluriks (4)

Rahvusvaheline jalgpalliliit (FIFA) jagas täna õhtul Itaalias Milanos auhindu käesoleva aasta parimatele. 

Meeste seas pälvis auhinna Lionel Messi, kelle jaoks oli see kuues maailma parima autasu. Barcelona ründetuus edetas lõpphääletuses igirivaal Cristiano Ronaldot ning Virgil van Djiki.

Tõsi, väike "aga" ikkagi eksisteerib. Nimelt oli tegu esimese korraga, kui argentiinlane sai kätte FIFA The Best trofee, mida antakse eraldi välja 2016. aastat. 

Vahemikus 2010-15 FIFA oma egiidi alt auhinda välja ei andnud, vaid ühtlustas parima valimised Ballon d'Origa, mille Messi võitis kokku viiel korral. Tänavuse aasta Ballon d'Ori saaja hõigatakse välja 2. detsembril. 

Teised kandidaadid olid hollandlased Frankie de Jong ja Matthijs de Ligt, britt Harry Kane, belglane Eden Hazard, Senegali jalgpallur Sadio Mane, prantslane Kylian Mbappe ja Egiptuse pallur Mohamed Salah.

Aasta parima naispalluri tiitli pälvis Megan Rapinoe, kes edestas Alex Morganit ja Lucy Bronce'i. 

Kümne parema hulka jõudsid veel ameeriklannad Julie Ertz ja Rose Lavelle, brititar Ellen White, norralannad Caroline Graham Hansen ja Ada Hegerberg, prantslannad Amandine Henry ja Wendie Renard, austraallanna Sam Kerr ning hollandlanna Vivianne Miedema.

Treenerite seas valiti parimateks Liverpooli treener Jürgen Klopp ning USA naiskonna pea Jill Ellis

Ilusaima tabamuse ehk Ferenc Puskase nimelise auhinna pälvis 18aastane Daniel Zsor. Ungarlasele tõi trofee tema tabamus Ferencvarose vastu kohtumise üleminutitel.