Max Hauke tabati otse teolt! Foto: Kuvatõmmis videost
Doping
24. september 2019, 08:20

Eesti suusatajatega samal ajal dopinguga vahele jäänud sportlasi on ootamas pikk vanglakaristus! (10)

Tänavu veebruaris Seefeldis lahvatanud dopinguskandaal pole sugugi unustusse vajunud. Kaht Austria sportlast ähvardab pikk vanglakaristus. 

Seitse kuud pärast saatusliku skandaali lahvatamist astusid murdmaasuusataja Max Hauke ja jalgrattur Stefan Denifl kohtu ette. Mõlemat süüdistatakse spordipettuses. 

Süüdistuse kohaselt hakkas Denifl veredopingut ja kasvuhormooni kasutama 2014. aastal. Välja on arvutatud ka kasum, mis ta sel perioodil sponsoritelt teenis - umbes 500 000 eurot. Saksamaa meedia andmetel võib teda maksimaalselt ees oodata kuni 10 aasta pikkune vangistus.

Hauke hakkas dopinguarsti Mark Schmidti külastama 2015. aasta sügisest, lisaks veredopingule kasutas ta kasvuhormooni. Teda ähvardab maksimaalselt viie aasta pikkune karistus. 

Muide, Hauke oli sportlane, kes tabati Seefeldi MMil otse teolt! 

Nii Denifl kui ka Hauke olid sarnaselt Karel Tammjärvele ja Andreas Veerpalule esimeste sportlaste seas, kes dopinguskandaalis päevavalgele toodi. Praeguse seisuga on välja tulnud 21 patustajat, kaheksast erinevast riigist ja viielt erinevalt spordialalt.