Elfyn Evans Rally Estonial.Foto: Reigo Teervalt
WRC
24. september 2019, 11:04

Rally Estonial vigastada saanud tippsõitja naaseb viimaks rooli: „Tahan võita!“

Juuli keskel peetud Rally Estonial saadud vigastus jättis tippsõitja Elfyn Evansi kolmelt MM-rallilt kõrvale, kuid tuleval nädalal on ta Walesi koduradadel taas rivis. 

M-Spordi piloot sõitis küll Lõuna-Eesti teedel peetud ralli lõpuni, kuid võistluse järel leiti, et seljavigastus on üsna tõsine. Nõnda pidigi Evans vahele jätma Soome, Saksamaa ja Türgi MM-etapid. 

"Tundsin seljas väikest valu, kuid võistlust pooleli ei jätnud. Suurbritanniasse jõudes selgus trauma ulatus. Arstid ütlesid, et mõistlikum oleks riske vältida ning mitte sõita, sest vigastus võinuks süveneda," avas Evans tausta Walesi ralli kodulehele antud intervjuus. 

Lõpuks venis vigastuspaus 10 nädala pikkuseks. "Ma ei suuda sõnadesse panna, kui hea on tagasi olla," rõõmustas 30aastane britt. "Kõrvaltvaataja roll oli justkui õudusunenägu. Aga nüüd on see läbi ja vaatan vaid tulevikku."

Kaks aastat tagasi õnnestus Evansil Walesi ralli võita, mullu oli ta kolmas. Vaatamata pikale pausile pole sihid madalamad ka tänavu.

"Igal rallil tahaks endast maksimumi anda ja see võistlus pole erand. Esimene eesmärk oleks poodiumile jõuda, aga tegelikult... Tahan võita!" kinnitas Evans. 

Enne vigastuspausi esines ta üsna stabiilselt. Monte Carlos ja Argentinas pidi Evans katkestama, kuid ülejäänud kuuelt rallilt noppis ta kohti 3.-5. 

Walesi ralli sõidetakse 3.-6. oktoobrini.