Julia Belorukova Seefeldi MMil teatesõidu medali üle rõõmustamas. Foto: Sergei Bobylev/TASS
Kõmu
24. september 2019, 14:02

BEEBIBUUM! Kolmel Venemaa suusatajal jääb Jelena Välbe soovitusel hooaeg vahele (2)

"Ütlesin kevadel tüdrukutele, et nüüd on õige aeg rasedaks jääda, sest sel hooajal väga tähtsaid võistlusi pole. Aasta pärast saavad nad rahulikult 2022 olümpiaks valmistuda," ütles Venemaa suusaliidu juht Jelena Välbe Ilta-Sanomatile. 

Kolm koondislast võtsidki sõnasabast kinni, jäid rasedaks ning jätavad tuleva hooaja vahele. Lapseootel on nii olümpialt kui ka MMidelt medaleid võitnud Julia Belorukova (24), Jelena Soboleva (27) ning üks neiu, kelle nimi jäi veel saladuseks.

"Olen nende üle väga õnnelik. Ütlesin kõigile, et kasutage nüüd võimalust, sest olümpia eel pole enam aega raseduspuhkust võtta," sõna Välbe, kelle sõnutsi sünnitava Belorukova ja Soboleva tuleva aasta alguses. "Loodan, et märtsis on nad tagasi treeningutel." 

Ta lisab, et päris jalgu seinale naised üheksaks kuuks ei viska. End pidevalt liigutades, on hiljem lihtsam ka sportlasteele naasta.

Soboleva on abielus Venemaa suusatamise tipptegija, kahekordse maailmameistri Sergei Ustjugoviga. 

Välbe, kes on kolme olümpiakulla ja 14 MM-tiitliga üks läbi aegade edukamaid, sai esimese lapse juba 19aastaselt. Ta naasis aga kiiresti ja edukalt areenile.

"Olen sel teemal oma kogemust jaganud. Lõpetasin treenimise vaid kaks päeva enne sünnitust ja alustasin kümme päeva pärast seda. Rasedus pole haigus, vaid suur õnn," rääkis Välbe. "Sport on tähtis, kui naised ei peaks lapse saamisega ootama 40. eluaastani."