Sebastian Vettel. Foto: MOHD RASFAN/AFP
Vormel 1
24. september 2019, 15:19

Sügavas augus olnud neljakordne F1 tšempion ammutas jõudu fännide kirjadest

Neljakordne vormel 1 sarja tšempion Sebastian Vettel lõpetas pühapäeval pika, 392 päeva kestnud võidupõua. Sakslane ammutas jõudu fännide toetusest. 

Singapuris õnnestus tänu tiimi taktikale Vettelil kolmandalt kohalt esikohale kerkida. Ferrari piloot oli võistluse järel siialt õnnelik, sest võidupõud oli pikenenud enam kui aasta pikkuseks.

Kümnendivahetuse järel (2010-2013) neljal korral järjest vormel 1 sarja tšempioniks kroonitud Vettel sai jõudu fännide käsitsi kirjutatud kirjadest. Nimelt pole 32aastane vormelipiloot kättesaadav sotsiaalmeedias.

"Olen saanud väga palju käsitsi kirjutatud kirjakesi. Kui inimesed leiavad aega, et seda teha, siis loomulikult olen õnnelik," vahendab ESPN Vettelit. 

"Kui palju aastaid tagasi alustasin, siis ei osanud ettegi kujutada, et nii paljudele inimestele korda võin minna. Olen viimastel nädalatel fännide toetusavaldustest meeletult lisajõudu saanud. Vormelisõit on tähtis, aga see pole kogu elu - paljud jagavad enda isiklikke asju minuga, see teeb südame soojaks." 

Vettel lisab, et kuigi tulemused polnud eriti head, pole ta kunagi masti maha lasknud: "Teadsin, et läbimurre peaks õige pea tulema. Pidin kõvasti vaeva nägema ja lõpuks loksuski kõik paika." 

Ta tunnistab, et Singapuris teenitud esikoht võttis veidi pingeid maha. "Mõistagi oli see väike kergendus, kuid eelkõige sain kinnitust, et ajasime õiget asja," resümeeris Vettel.

Sel nädalavahetusel kihutavad vormel 1 masinad Sotšis.