Liverpooli põhimängijad Mo Salah (vasakul) ja Virgil van Dijk uhkusega New Balance'i vormi kandmas.Foto: PA Images/Scanpix
Jalgpall
24. september 2019, 17:12

DRAAMA! Hüljatud New Balance kavatseb uue sponsori leidnud Liverpooli kohtusse kaevata

Teadete põhjal on Liverpool lähedal, et sõlmida rekordiline sponsorleping Nike’ga, mis tähendab, et senisest vormiriietuse varustajast tuleb loobuda. New Balance on aga veendunud, et just nende kontrahti tuleks pikendada, ja kavatsevad asja kohtusse viia.

Praegune leping toob valitsevale Meistrite Liiga võitjale ühe aastaga sisse veidi üle 51 miljoni euro. Kuid klubi ambitsioone see ei rahuldavat. Teatavasti on Liverpool jõudmas kokkuleppele Nike’ga, mis tähendaks neile rohkem kui kaks korda suuremaid summasid.

Järgmiseks hooajaks soovitakse teenida umbes sama palju, kui Barcelona ja Madridi Real, kes kasseerivad aastaga sisse vastavalt 111 ja 121 miljonit eurot, kirjutab Briti ajaleht The Independent.

Sellises suurusjärgus tehing viiks Premier League’i liidri koduses liigas tabeli tippu ka sponsorlepingute summades. Hetkel tasub Adidas Manchester Unitedile hooaja eest 85 ning Puma Manchester Cityle pea 74 miljonit eurot.

Sedalaadi sündmuste käik on vastumeelt aga Liverpooli praegusele mänguvormide varustajale New Balance’ile. The Athleticu sõnul on spordiriiete bränd asja juba kohtusse viinud. Kuna nad olid valmis tegema sama suurt pakkumist kui Nike, oli neil seega õigus säilitada kehtiv leping.

“Oleme teinud pakkumise, mis on võrdne Nike’i omaga, ning kokkuleppe põhjal peaks see meile andma õiguse jätkata. Lepingu uuendamise käigus on Liverpool seadnud kahtluse alla selle, mis asjaolu puudutab. Pöördusime kohtusse, et olukorras selgusele jõuda,” vahendas The Athletic New Balance’i esindajate sõnu.

Liverpooli eestkostja tunnistas, et praegune sponsor on tõepoolest niimoodi toiminud. “Võime kinnitada, et New Balance on meie vastu kohtuteed alustanud. Rohkem me olukorda ei kommenteeri,” lausus Liverpooli eestkostja.