Cristiano Ronaldo.Foto: SIPA/Scanpix
Jalgpall
24. september 2019, 18:10

KADEDUS? Ronaldo ja Portugal vihjasid sotsiaalmeedias, mida nad arvavad Messi parimaks valimisest (5)

Eile FIFA parima jalgpalluri auhinna võitnud Lionel Messi tekitas sellega konkurentides palju kaotusekibedust. Eriti võttis igipõlisele rivaalile hääletuses allajäämist südamesse Cristiano Ronaldo ning tema rahvuskoondis Portugal.

Vahetult pärast tulemuste avalikustamist tegi Instagramis postituse Ronaldo, kes andis selgelt mõista, et argentiinlane võis küll võita lahingu, kuid sõda pole läbi. 

“Järjepidevus ja -kindlus on kaks omadust, mis eristavad professionaali amatöörist. Kõik suured saavutused said kord alguse millestki väikesest. Pole võimalik teha kõike, kuid tee kõik, mis sinu võimuses, et oma unistused täita. Ja pea meeles, et päike tõuseb iga päev uuesti,” lisas portugallane pildi juurde, jagades oma mõtteviisi. 

Sama päeva õhtul saatis omapoolse sõnumi legendi rahvuskoondise Twitteri konto. Säutsust võib selgelt välja lugeda, et Portugali silmis on Ronaldo endiselt aegade parim mängija. 

Mõnevõrra saab portugallaste pahameelt mõista, kuna kuigi Messi tegi taas suurepärase individuaalse hooaja, ei läinud kõik päris nii, kui sooviti. Ihaldatud Meistrite Liigas kaotas Barcelona poolfinaali korduskohtumises pärast avamängu 3:0 võitu Liverpoolile tervelt 0:4 ning langeti välja. Selles mängus esines argentiinlane eriti kahvatult.

Kuigi Hispaania liiga suudeti võita, ei õnnestunud Kataloonia klubil karikavõiduga kuldset duublit vormistada: finaalis jäädi alla Valenciale. Samuti ei läinud hästi Argentina koondisel, Copa Americal tuldi kõigest pronksile. Lisaks määrati Messile turniirijärgsete väljaütlemiste eest kolmekuuline võistluskeeld.

Kuid päris soovitult ei kulgenud ka Ronaldo hooaeg: karikasarjas langeti Juventusega üllatuslikult varajases faasis välja, Meistrite Liigas kaotati veerandfinaalis Amsterdami Ajaxile. Kuigi võideti Itaalia liiga ning superkarikas ning portugallane valiti ka meeskonna parimaks mängijaks, ei saanud ta kindlasti hooajaga täiesti rahule jääda.

Rahvusmeeskonnaga läks koondise eest 93 väravat löönud legendil paremini. UEFA Rahvuste Liiga poolfinaalis lõi ta Šveitsi vastu kaabutriki ning finaalis alistati Holland ja tõsteti pea kohale võidukarikas.

FIFA parimaks mängijaks valiti Messi esmakordselt. Ronaldo on autasu võitnud kaks korda, mullu võttis selle vastu Luka Modric.