Jüri Vips.Foto: Facebook / HitechGP
Auto-Moto uudised
25. september 2019, 12:35

Jüri Vips: kui mind hooaja lõpus Red Bullist minema ei lööda, siis nähakse minus potentsiaali

Sel nädalavahetusel selgub, kas Red Bulli noortesüsteemi kuuluv vormelipiloot Jüri Vips (19) saab kuningliku vormel 1 sarja superlitsentsiks vajalikud punktid kokku.

Selleks peab ta F3-sarja lõpetama esikolmikus. Enne hooaja viimast etappi Sotšis on paremusjärjestus selline: 1. Robert Shwartzman (Prema) 180 punkti, 2. Jehan Daruvala (Prema) 147, 3. Vips (Hitech) 122, 4. Marcus Armstrong (Prema) 119, 5. Christian Lundgaard (ART) 97.

Venemaal on kahe võidusõidu peale laual 48 punkti, mis tähendab, et meistriks pole eestlasel enam võimalik tulla. See šanss nurjus eelmisel etapil Monzas, kus ta ei teeninud ühtki punkti (katkestamine ja 11. koht). 

Hooaja käigus kogusid tuure spekulatsioonid, kas Vips võiks juba järgmisel aastal olla kandidaat Toro Rosso F1-tiimi sõitjaks. Praegu võib vist sel teemal hoogu maha võtta, sest otsustaja Helmut Marko sõnas äsjase F1 Singapuri GP ajal, et Daniil Kvjati koht Toro Rossos olla kindel ning Pierre Gasly ja Alexander Albon selgitavad, kumb mehitab Max Verstappeni kõrval teise Red Bulli masina. Lõplikku tõde teab vaid härra Marko, kuid loogiline tundub, et tolle duelli kaotaja saab lohutusauhinnaks koha Toro Rossos.

Vips andis hiljuti intervjuu Motorsport.com-ile, kes uuris muuhulgas ka eestlase F1-võimaluste kohta. "Akadeemiad on loodud selleks, et kasvatada piloote F1-sarja jaoks. Arvan, et kui mind selle hooaja lõpus minema ei lööda, siis see tähendab, et minus nähakse potentsiaali. Kõik sõltub Helmutist. Tema hindab, millal piloot on hüppeks valmis. Usaldan teda. Ükskõik, mida ta otsustab, see on õige," vastas Vips.

Sotši võistlusnädalavahetus algab reede hommikul kell 8.30 treeninguga, millele järgneb kell 13 ajasõit. Võidukihutamised toimuvad laupäeval kell 10.15 ja pühapäeval kell 9.55.