Tõstja Mart Seim Rio de Janeiro olümpiamängudel.Foto: Viljar Voog
Olümpia
25. september 2019, 12:11

Valitsus annab Team Estoniale täiendavalt kaks miljonit eurot (1)

Valitsus toetab 2020. aastal Eesti spordikoondist edendavat Team Estoniat 3 miljoni euroga. See on 2 miljoni võrra rohkem kui sellel aastal.

Team Estonia eesmärk on toetada medalite võitmist olümpiamängudelt, tõsta tippspordi kaudu Eesti tuntust ning tagada, et Eesti on rahvusvahelisel tasemel tulemuslikult esindatud.

Kultuuriminister Tõnis Lukas pressiteate vahendusel: "Osalemine ja edu suurvõistlustel hoiab Eesti sporti maailmakaardil, toob Eesti riigile ja rahvale tuntust ning mõjub hästi ka meie kehalisele aktiivsusele. Teiste riikide ja ka meie Team Estonia esimese aasta kogemus näitab, et tippsportlaste koondamine ühise katussüsteemi alla, mis tagab neile kõik vajalikud tingimused, on edukas. Seega on loomulik, et jätkame olümpia-aastal selle rahastamist senisest suuremas mahus."

Team Estonia loob tippspordi süsteemi juurde kõrgetasemelise ja kestliku spordi- ja tugiteenuste süsteemi, millega vähendatakse sportimisega kaasnevaid riske ning parandab sportlaste, treenerite ja tugiteenuste pakkujate koostööd. Team Estonia põhimõte on, et mida kõrgema tasemega on sportlane, seda individuaalsemalt talle lähenetakse ning omakorda seda suurem on vajaduspõhine rahastamine. Team Estonia projekti koordineerib Eesti Olümpiakomitee.

2020. aasta riigieelarve eelnõu antakse Riigikogule üle täna, 25. septembril. Riigikogu võtab uue aasta riigieelarve seadusena vastu detsembris. Loe kultuurieelarvest lähemalt kultuuriministeeriumi kodulehelt.

Olümpiakomitee on varem öelnud, et Team Estonia projekti täiemahuliseks käivitamiseks on vaja aastas umbes 20 miljonit eurot.