Rootsi teivashüppaja Angelica Bengtsson pole majutusoludega rahul.Foto: GUSTAU NACARINO
Kergejõustik
26. september 2019, 12:30

Skandaal kergejõustiku MMil: norralased põgenesid ummisjalu, rootslastel pole selleks raha (5)

Homme Dohas algav kergejõustiku MM on enne võistluste algust teeninud palju tähelepanu spordiväliste teemadega. Viimane skandaal puudutab Norra ja Rootsi koondiseid, mille majutus vastavalt oli ja on alla arvestust.

Skandinaavia riikide esindused pidid MMi ajal peatuma Ezda hotellis, kuid eile otsustasid norralased sealt põgeneda. "Kui me enne MMi siin käisime, näidati meile täiesti erinevaid tubasid, mis olid oluliselt paremas korras.

Nüüd saime aga palju halvemad toad, mis on kohutavalt ebahügieenilised – oli tunda reoveehaisu ja vannitoas oli hallitust," selgitas Norra koondise taustajõud Erlend Slokvik. "Meie jaoks oli selge – kui tahame häid tulemusi, peame lahkuma."

Rootslased otsustasid Ezdasse jääda, kuna peatuskoha vahetus oleks läinud liiga kalliks maksma. Paljud sportlased pole otsusega aga nõus ning tahaksid siiski lahkuda.

"Igalpool mujal Dohas on uhke, aga meie hotell on nagu õudusfilm," ütles teivashüppaja Angelica Bengtsson. Kaugushüppaja Thobias Montler lisas: "Hotelli jõudes tabas mind šokk. Tingimused pole head, ootasin paremat."

Tõsi, Rootsi koondise vaat et suurim staar Armand Duplantis kolleegide kriitikaga ei nõustu. "Hotell on okei. Olen lihtne mees, ma ei vaja paljut," lausus 19aastane teivashüppaja.

Paar nädalat tagasi kirjutas Rootsi väljaanne Expressen, et kergejõustiku MMi on ootamas publikufiasko, kuna selleks ajaks oli kümnepäevase võistluse peale ostetud vaid 20 000 piletit.