Ott Tänak.Foto: OZAN KOSE
WRC
26. september 2019, 08:45

Ott Tänak liigub isikliku rekordi suunas, MM-sarja tippmark jääb väga kaugele (2)

Autoralli MM-sarja liider Ott Tänak on tänavu võitnud 61 kiiruskatset, mida on selgelt rohkem kui lähimal jälitajal.

Seega pole ime, et Toyota esinumber edestab MM-sarja üldarvestuses Sebastien Ogier'd ja Thierry Neuville'i vastavalt 17 ja 30 punktiga. Hooaeg jätkub järgmisel nädalavahetusel Walesis.

Sealjuures ongi Neuville katsevõitude arvestuses Tänaku lähim jälitaja – belglane on kiireim olnud 34 mõõduvõtul. 21 võiduga jagavad kolmandat kohta Jari-Matti Latvala ja Sebastien Ogier.

Kokku on tänavu MM-sarjas vähemalt ühe katse võitnud 12 meest, tosinapealise nimekirja lõpus on Jari Huttunen, kes alistas Rootsis Torsby katsel R5-autoga WRC-mehed. Ülejäänud katsed on võitnud WRC-sõitjad.

Ka mullu oli Tänak katsevõitude arvestuses MM-sarja edukaim (70). Talle järgnesid Neuville (40) ja Ogier (38). 2017 oli parim Neuville (56), edestades Tänakut (30) ning Latvalat ja Elfyn Evansit (27).

Kuna selle hooaja lõpuni on kolm rallit, võib julgelt väita, et Tänak on liikumas isikliku rekordi suunas. Tõsi, MM-sarja tippmargini on eestlasel minna väga pikk maa, seda hoiab 131ga enda käes Sebastien Loeb. Aastal 2003 võidutses selles arvestuses 51ga Markko Märtin.