Oliver Solberg tänavusel Rally Estonial.Foto: Reigo Teervalt
WRC
26. september 2019, 11:45

Rallimaailma suurtalent ületas viimase takistuse, et debüteerida MM-sarjas

Rallimaailma ühe suurema talendi Oliver Solbergi ja järgmisel nädalavahetusel sõidetava Walesi MM-ralli ees seisis vaid üks takistus: hiljuti 18aastaseks saanud norralane pidi sooritama sõidueksami.

Solberg sai küll alaealisena võistlustel osaleda, kuid Suurbritannias poleks ta saanud juhilubadeta startida. "Tegin eksami ära ja olen nüüd valmis Walesis rokkima! Sõidan palju kiiremini ja rohkem külg ees kui eksamil," teatas noormees sotsiaalmeedia vahendusel lõbusalt.

Tänu juhilubade saamisele eemaldati Solbergi auto tagaklaasilt kolmnurgakujuline kleeps, mille keskel säras M. See tähistaski, et norralane on seaduse silmis autoroolis algaja, kellel pole veel täisjuhiluba.

Walesis on Solbergi istumise all Volkswagen Polo R5, millega ta sõitis tänavu ka näiteks Rally Estonial, kus võitis oma arvestuse. Viikingi autoralli maailmameistrist isa Petter on samuti Suurbritannias võistlustules, tehes oma viimase stardi MM-rallil. Ka tema sõidab Polo R5ga.

Järgmisel nädalavahetusel saab olema huvitav näha, kas ja kuidas saab Solberg vastu Kalle Rovanperäle, kellele on silma peale pannud mitmed WRC-tiimid. Just neid kahte peetakse praegu rallimaailma kõige suuremateks talentideks.