Ragnar Klavan võitlemas Napoli edurivimehe Hirving Lozanoga.Foto: ANDREAS SOLARO
Jalgpall
26. september 2019, 10:15

VAHVA! Cagliariga Itaalia tippu üllatanud Klavan teenis ohtralt kiitust (1)

Eesti jalgpallikoondise kapteni Ragnar Klavani koduklubi Cagliari alistas eile hilisõhtul Itaalia kõrgliigas 1:0 Napoli, kes on viimastel aastatel olnud kõige lähemal Torino Juventuse tiitliseeria lõpetamisele. 

Napoli kontrollis nende koduväljakul toimunud kohtumist täielikult, kuid Cagliaril õnnestus üks vasturünnak filigraanselt lõpetada: Nahitan Nandez andis paremalt äärelt mesimaguse tsenderduse otse Lucas Castro pea peale, kes nahkkera kindlalt võrku saatis.

Keskkaitsja Klavan sai Sardiinia klubi särgis kirja täismängu ning paistis hea esitusega silma. Statistikaga tegelev tunnustatud vutiportaal WhoScored.com hindas eestlase mängu kümnepallisüsteemis 7,2ga. Parema arvustuse said vaid väravavaht Robin Olsen (7,9), poolkaitsja Nandez (7,5) ja vasakkaitsja Fabrizio Cacciatore (7,4). Ka Castro hindeks oli 7,2.

Teraselt Cagliari tegemisi jälgiv Sardiinia ajaleht L'Unione Sarda andis Klavanile hindeks seitsme. Samamoodi oldi rahul ka Olseni, kaitsja Fabio Pisacane ja Nandeziga. Meeskonna parim oli 7,5ga Castro.

Sarda kirjutas meie mehe kohta: "Cagliari oli õhuvõitluses raskustes, kuna Napoli tõi väljakule Fernando Llorente, Arkadiusz Miliku ja Kalidou Koulibaly. Klavani ja teiste kaitsjate pikkus oli teisel poolajal väga väärtuslik. Dries Mertens tegi talle küll ühe korra oskuslikult ära, kuid Olsen päästis olukorra."

Pääsust Euroopa liigasse unistav Cagliari on viie vooruga kogunud üheksa punkti, mis annab tabelis kõrge viienda koha. Pühapäeval võõrustatakse Verona Hellast, kelle noortesüsteemi kuulub Eesti üks andekamaid jalgpallureid Oliver Jürgens.