Leinaküünlad. Foto: Tiina Kõrtsini
Jalgpall
26. september 2019, 16:59

KOHUTAV! Levadia särki kandnud jalgpallur leiti surnuna (9)

Endine Leedu jalgpallikoondislane Arturas Rimkevicius, kes sahistanud nii Eesti koondise kui ka Tallinna FCI Levadia väravavõrke, suri teisipäeval kõigest 36aastasena. 

2012. aastal Leedu parimaks jalgpalluriks valitud Rimkevicius jõudis isamaad esindada kokku seitsmel korral. Tema kolmest tabamusest üks tuli just Eesti vastu, kui ründaja oli resultatiivne 2010. aasta Balti turniiri 2:0 võidumängus. 

2009. aasta lõpus viibis mees testimisel Levadias ning esindas neid näiteks ka aastalõputurniiril, kus lõi ka ühe värava. Paraku ei jäänud ta siia pidama, vaid liikus edasi Soome kõrgliigasse Atlantisesse. 

Korra käis ta Levadiat veel siiski kollitamas. 2012. aasta suvel sahistas ta euromängus nende väravavõrku, kui realiseeris Šiauliai eest penalti. Aasta varem oli ta Šiauliai eest koduliigas kõmmutanud 35 tabamust

Oma karjääri jooksul jõudis ta kanda veel näiteks Kaunase, Ekranase, Liepaja (Läti), Atlantise (Soome) Tripolise Asterase (Kreeka), Piraeuse Ethnikose (Kreeka) ja DPMMi (Brunei) särke. Rimkeviciust jäävad leinama abikaasa ja kaks tütart.