Lionel Messi. Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
26. september 2019, 17:41

TOHOH! Parimaks jalgpalluriks valitud Messi pälvis auhinna pettusega!?

FC Barcelona ründetuus Lionel Messi valiti esmaspäeval kuuendat korda FIFA (Rahvusvaheline jalgpalliliit – toim.) poolt maailma parimaks jalgpalluriks, kui argentiinlane suutis tihedas konkurentsis edestada igirivaal Cristiano Ronaldot ning Virgil van Dijki. Praeguseks on ilmsiks tulnud, et hääletustulemustega võidi manipuleerida!

Nimelt valitakse FIFA parim suurel üldhääletusel, kus igal riigil on kolm häält, mis kuuluvad vastavalt koondise peatreenerile, kaptenile ning valitud ajakirjanikule. Eestis poolt said hääletada vastavalt Karel Voolaid, Ragnar Klavan ja Aet Süvari. 

Galale järgneval hommikul tehti hääletustulemused avalikuks. Näiteks Süvari pani esikohale van Dijki, Voolaid ja Klavan eelistasid aga Messit. Ametliku protokolli põhjal talitas samamoodi ka Nicaragua koondise kapten Juan Barrea, kes väidab aga nüüd, et tema parima valimisel ei hääletanudki. 

"Ma pole mingit häält FIFA The Best auhinna tarbeks andnud ning igasugune teistpidine informatsioon on väär," säutsus Barrea. Ning ta pole üksi.

Ka Sudaani koondise peatreener Zdravko Logarusic esitas FIFAle arupärimise, kuna protokolli põhjal eelistas tema samamoodi Messit, kuid tegelikult ei mahtunud argentiinlane isegi mehe isiklikku esikolmikusse. Selle moodustasid hoopis Mo Salah, Sadio Mane ja Kylian Mbappe. 

FIFA pole süüdistustele veel vastanud.