Ingrid Puusta.Foto: Robert Hajduk
Spordivaria
26. september 2019, 20:54

JUHUU! Eesti purjelaudur jättis MMil konkurendid selja taha (1)

Olümpiapurjelaua RS:X maailmameistrivõistlustel Itaalias Garda järvel algas tänasel kolmandal võistluspäeval finaalsõitude seeria. Naistele toimus täna ainult üks sõit ning selle lõpetas parimana Ingrid Puusta.

Kuldgrupis purjetav Ingrid Puusta tõusis selle sõiduvõiduga kvalifikatsiooni lõppseisuga võrreldes kaheksa koha võrra ning on praegu kokkuvõttes 25. positsioonil.

"Sõidud pidid algama kell 14, kuid tavapärane tugev lõunatuul täna ei saabunud, mis tähendas, et saime vee peale alles kell 16. Tuul oli väga nõrk ning saime kirja ainult ühe sõidu, mille ma võitsin. Mul oli plaan minna vasakusse nurka, kuid alustada paadi juurest ehk kõrgemalt, millega saavutasin kontrolli kogu grupi üle. Suutsin oma edumaad hoida ja isegi suurendada finišini välja. Olen väga uhke, et suutsin maailmameistrivõistlustel kuldgrupis võtta sõiduvõidu," rõõmustas Puusta eduka päeva üle.

Naiste seas jätkab võistlust liidrina hollandlanna Lilian De Geus. Meeste hulgas läks täna juhtima  tema kaasmaalane Kiran Badloe.

MM kestab laupäeva, 28. septembrini. Esimese kahe päeva kestel peeti kvalifikatsioonisõidud, täna aga algasid finaalsõidud, kus purjetatakse kuld- ja hõbegruppidena. Laupäeval toimuvad topeltpunktid andev medalisõit 10 parimale ning viimane finaalsõit ülejäänud sportlastele.