Martin Müürsepa "Viimane Lahing". Foto: Stanislav Moškov
Korvpall
26. september 2019, 22:14

Korraliku lahkumisetenduse saanud Martin Müürsepp: „Teie ees oli paganama hea mängida!“ (5)

Martin Müürsepp oli lahkumismängu eel küll veidi närviline, kuid õnneks pidas jalg vastu ning Eesti läbi aegade üks paremaid korvpallureid saadeti viimaks suursuguselt erru.

"Teie ees oli paganama hea mängida!" hüüdis Müürsepp särasilmselt vahetult pärast lõpuvilet peaaegu täismaja Saku suurhalli publikule. 

Viimastel aastatel on vanameister kolmel operatsioonil käinud ning platsil liikus ta longates. Sellele vaatamata kujunes õhtu unustamatuks. "Eks oli ikka kartusi, et kuidas need 40 minutit oma jalaga toime tulen. Aga väga hea peatreeneritöö – oskas täpselt õigel hetkel välja vahetada," muigas ta.

"Paras testimine oli. Suudan end ainult teatud kiirusel üle platsi vedada. Lugesin kaaslastele sõnad peale, et ärge liiga vara visake, muidu ma ei jõua üle. Aga üldiselt võib rahule jääda. Rahva toetus ja mängijad olid super! Poleks uskunud, et nii edukaks kujuneb." 

Kuigi nüüd on ametlikult korvpalliga kõik, ei välista Müürsepp, et veel kunagi palli kätte võtab: "Mul on neli polti jalas, oleneb, kuidas see vastu peab. Teatud tempos, sellist vanainimeste kossu võib ju veel ehk kuskil mängida..."

Võitu ja sünnipäeva Müürsepal aga väga pikalt nautida ei saa, sest juba täna õhtul võtab ta taas sisse peatreeneri rolli ning alustab Tallinna Kalev/TLÜga Eesti-Läti liigat matšiga Rapla vastu: "Me juba vanemad inimesed, mis siin ikka nii väga pidutseda. Teeme väikesed õlled ja räägime natuke juttu."

Müürsepa esimene treener ja lahkumismängus üks Dream Team´i lootsidest Andres Sõber: "Martin Müürsepp on Eesti läbi aegade parim korvpallur! Selles ei kahtle ma absoluutselt.

Mul olid täna kasutada nii head meistrid. Isegi kui jalg väga hästi ei liigu, siis pannakse sisse. Sokud, Kuusmaad, rääkimata Müürsepast endast, olid väga head. Neile juurde veel Savrasenkod ja Dikoudised. Kõik väga kõvad mehed!"

Olümpiavõitja Tiit Sokk mängis viimaks Müürsepaga ühes tiimis: "Korra trennis olime teineteise vastu mänginud. Ta oli toona 16 ja jättis väga kihvti mulje – tsipa kiirem kui täna. 

Tegelikult talendikaid poisse on palju olnud, aga tema tegi selle asja (NBAsse jõudmine) ära. Martin oli oma pikkuse juures väga osav ja luges mängu ka. Rohkem polnudki vaja. 

Keegi kunagi ütles, et ta oli väljakul nagu uss, sest puges igast praost läbi. Ta oli pikk, aga mängis nagu tagamees. Oskused olid väga kõrgel tasemel."