Siim-Sander Vene (palliga) Varese särgis.Foto: Matteo Cogliati/PACIFIC P/SIPA
Korvpall
27. september 2019, 09:30

KARM START! Siim-Sander Vene oli oma tiimi üks paremaid, aga klubi löödi nokauti

Eesti üks paremaid korvpallureid Siim-Sander Vene viskas kümme punkti, kui tema leivaisa Varese kaotas Itaalia meistrivõistluste avavoorus 52:74 Sassari Dinamole.

Kui ääremängija koduklubi sai kohtumisele igati normaalse lähte, siis teine veerandaeg otsustas mängu saatuse – Varese jäi alla 9:25 ega suutnud august välja ronida.

Tõsi, Dinamo näol on tegemist väga heal tasemel klubiga. Mullu vannuti meistrivõistluste finaalseeria otsustavas kohtumises alla Venezia Reyerile, kuid võideti tugevuselt neljas eurosari FIBA Europe Cup. Tänavu olid parim Itaalia superkarikas.

Vene teenis mänguaega 25 minutit ja tõi lisaks kümnele punktile ka kaks lauapalli ja ühe resultatiivse söödu. Lõpuks langes ta viie isikliku vea tõttu pingile.

Ehkki Dinamo on kvaliteetne, hindas Varese tegemisi pingsalt jälgiv kohalik ajakirjanik Damiano Franzetti Vene tiimi hooaja avamängu viimase paarikümne aasta üheks kehvemaks.

Franzetti kritiseeris Vareset korvialuse mängu puudumise tõttu. "Vene ja Jeremy Simmons olid kolmesekundialas palli küsimisel veidi häbelikud, samas on tõsi ka see, et tagamehed unustasid sööta, kui korvi all olid soodsad vastasseisud."

Žurnalist märkis, et Dinamole kaotamine pole mingi kuritegu, aga Varese mäng jättis kohutavalt palju soovida. Esitus logises nii kaitses kui ka rünnakul, näiteks tabati 42 kolmepunktiviskest ainult seitse. "See, kuidas nokaut tuli, tekitab väga palju muret," lisas ta.