Sisuturundus
30. september 2019, 12:28

Nutikodu muudab sinu elu mugavamaks ja säästlikumaks

Tänapäeva maailmas otsitakse üha enam viise, kuidas oma elu mugavamaks ja lihtsamaks muuta. Nutikodu on selle eesmärgi saavutamise tunduvalt kättesaadavamaks teinud, seda õnneks ka aknakatete maailmas. Nutikodu puhul ei ole juba mõnda aega tegemist süsteemiga, mis mõeldud vaid valitud eliidile – see on sulle, mulle ja meile kõigile. Nutikaid seadmeid ja neid ühendav nutistu ehk asjade internet on muutumas üha tavapärasemaks osaks meie kõikide eludest.

Kindlasti tunnevad paljud lugejad ära oma tänuväärsed “pereliikmed” Alexa ja Siri, kes igapäevastes tegemistes neid aitavad. Suvila ja maamaja omanikud noogutavad kaasa, sest külmal talvel saab tänu kaugjuhitavale nutirakendusele jahedad ruumid juba enne maale sõitmist soojuspumba abil hubaseks kütta. Võimalusi oma elu paremaks muuta on veel ja veel.  

Ka aknakatted võivad olla nutikodu osa

Aknakatete puhul saab nutikate lahenduste abil seadistada kardinaid, ruloosid, rooma-, riba- ning turvakardinaid akende eest iga päev teatud kellaajal (näiteks vastavalt päiksetõusule ja -loojangule) ette ja sealt eest ära liikuma.

Somfy nutikad lahendused pakuvad palju mänguruumi: kui sulle meeldib naturaalne valgus (kuid mitte liiga palju) võid soovid kardinat seadistada kindlasse asendisse (näiteks poole peale) liikuma just nii nagu sulle meeldib.

Teha saad sa seda kõike kodus diivanil istudes või kodust eemal, kasvõi maailma teises otsas. Motoriseeritud ruloo või kardina avamist on võimalik siduda mobiili- või tahvlirakendusega, aknakatteid saab reguleerida ka sülearvutist.

Peale selle pakub Somfy nutikat rakendust ka markiiside ja garaažiuste avamisele ning sulgemisele.

Sinu kass, koer ja laps tänavad sind

Kui Sul on kodus kass või koer ning sa oled ise parasjagu eemal, kuid õues paistab mõnus päike, saad sa aknakatted oma nutiseadme abil eest ära liigutada, et neljajalgne sõber saaks päikeselõõsas peesitada.

Või on sinu neljajalgne sõber end Sulle sülle magama sättinud ja sa ei soovi teda püsti tõusmisega häirida. Sama olukord võib tekkida ka väikese lapsega, kes on viimaks ometi peale pikka ja vaevarikast “võitlust” uinunud.

Nutikodu on hea sõber ka rahakotile

Nutikodu ehk smart home tuleb appi ka siis, kui sind tabavad ootamatused. Näiteks pöörab ilm ära ning sinu kodukanti tabab üllatuslik kuuma- või külmalaine. Mõistlik oleks selles olukorras aknakatted akende ette või eest ära liigutada, kuid sa ei ole parasjagu kodus.

Samuti võib juhtuda, et sinu plaanid keerab tuksi ootamatu komandeering või üllatab partner sind romantilise nädalalõpuga Kihnu saarel või Pariisis ning kodus jäävad kõik aknakatted ette tõmbamata.

Mootoriga kaugjuhitav nutilahendus aitab sul taolised olukorrad lahendada ning kodu võõraste uudishimulike pilkude eest kaitsta, aknalaual olevaid taimi säästa ning ka energiaarveid mõningal määral kontrolli all hoida.

Lisaks elu mugavdamisele on nutikodul ka teine väga oluline roll – see muudab sinu elukorralduse tunduvalt säästlikumaks. Somfy nutirakendus võimaldab sellega ühendada ka muud kodumasinad ning -tarbed. Ja tänu nutikatele lahendustele on võimalik seadistada energiat tarbivad kodumasinad toimima vaid siis, kui selleks vajadust on. Tere, minu uus smart home!