Michael SchumacherFoto: Reuters/Scanpix
Vormel 1
27. september 2019, 17:52

Soome vormelitäht kardab Schumacheritega rääkida (1)

Kui Michael Schumacher 1999. aasta suvel Suurbritannia GP-l seina sõitis ning oma jala murdis, oli soomlane Mika Salo see, kes teda järgmisel kuuel etapil Ferraris asendas.

Salo jõudis oma kuuesõidulise Ferrari karjääri jooksul kahel korral poodiumile. 1999. aasta hooaja eelviimaseks etapiks oli aga Schumacher piisavalt taastunud ning puksis soomlase taas varumeheks. 

Meestevaheline side, mis tegelikult sai alguse juba 80ndate lõpus, kui mõlemad kihutasid vormel Ford Euroopa sarjas, oli aga uuesti loodud ning nad jäid suhtlema ka edaspidi. 

Paraku lõppes see suhtlus 2013. aasta detsembris, kui Schumacher kukkus mäesuusatades vastu kivi. Pärast seda on vormelilegend viibinud eraarstide hoole all ning keegi ei tea täpselt, milline on sakslase tegelik olukord. 

Salo sõnul tuleb Schumacheri olukord vormelisõitjate seas sageli jutuks. "Mu tunded on väga segased. Kõik on väga raske. Ta on elus, kuid see teadmatus, mis tema ümber valitseb, on päris suur. Olen ta abikaasat [Corinnat] ja poega [Micki] küll mitmeid kordi näinud, kuid pole kordagi julgenud Michaeli kohta pärida," vahendab Iltalehti põhjanaabri sõnu.

Mika Salo. Foto: PA Pictures/Scanpix