Berliini Alba tantsutüdrukud. Foto: albaberlin.de
Korvpall
27. september 2019, 19:35

Saksamaa tippklubi loobus tantsutüdrukutest: see ei sobi meie põhimõtetega (4)

Kaheksakordne Saksamaa korvpallimeister Berliini Alba tegi algava hooaja eel põhimõttelise otsuse, kui loobus tantsutüdrukute teenetest. 

"ALBA tantsijad on viimase 25 aasta jooksul olnud suurepärased. Olete mitmel korral pälvinud Euroopa parimate tantsutüdrukute auhinna ning kõik tantsijad on näinud ränka vaeva, et iganädalaselt meeskonna ja fännide ees esineda. Soovin kogu klubi nimel teist selle pühendumise eest tänada," sõnas Alba turundusjuht Marco Baldi klubi kodulehel. 

"Oleme aga jõudnud järeldusele, et noorte naisterahvaste kasutamine spordivõistluste vaheaegadel ei sobi meie klubi põhimõtetega. Mõistame, et paljud fännid hakkavad teid igatsema."

"Kodumängudel on siiani valitsenud atmosfäär, kus mehed mängivad korvpalli ning naised tantsivad vaheajal teiste meeleheaks," jätkas Baldi. "Reaalsus siin  klubis on aga teine. Meie noorteprogramm on väga laiaulatuslik ning soovime, et nii poisid kui ka tüdrukud tahaksid korvpalli mängida.

Tahame julgustada tütarlapsi sportima. Juba praegu on meie tüdrukuterühm Saksamaa suurim ja meie naiskond on tõusnud esiliigasse. Jätkame naiskonna tugevdamist ning loodame varsti mängida juba Saksamaa meistritiitli peale."

Tantsutüdrukute pealik Valesca Stix austas Alba otsust, kuid nentis, et Berliini klubi põhjendus jättis soovida. "Võistkond võib enda prioriteete alati ümber vaadata, selles pole küsimus. Kuid see, kuidas nad seda põhjendasid, oli naljakas. Pole viisakas meid niimoodi portreteerida."