Türgis õnnestus Sebastien Ogier'il tõusta poodiumi kõrgeimale astmele. Foto: Imago Sport/Scanpix
WRC
27. september 2019, 21:05

Kaval rebane Ogier teab, mida tuleb Walesis MM-tiitli konkurentsis püsimiseks teha (5)

Autoralli MM-sari on vaikselt lähenemas oma lõppakordile. Kolm etappi enne hooaja lõppu juhib üldarvestust Ott Tänak, kellel on koos 210 punkti. Eestlase lähimad jälitajad on Sebastien Ogier (193) ja Thierry Neuville (180). 

Järgmisena ootab WRC-mehi Walesi võidukihutamine, mis mullu eestlastele Tänaku katkestamise tõttu palju meelehärmi valmistas, ning kus lõpuks tõusis poodiumi kõrgeimale astmele Ogier.

"Walesis on meie eesmärk Türgi ralli võiduka emotsiooni pealt rajale tulla ning survestada Otti nii palju kui võimalik," sõnas Ogier Citroeni pressiteates. "Ma olen siin alati hästi esinenud. Olen valmis endast kõik andma ning lõppjärjestuses sõna sekka ütlema, eriti kuna stardijärjekord ei mängi siin nii suurt rolli. 

Walesis on oluline teed õigesti tunnetada. Tuleb siinsetes tingimustes, mis on tihti kehva pidamise tõttu võrdlemisi keerulised, lihtsalt hakkama saada. Mul võttis küll kaua aega, et siin sõitma õppida, kuid praegu naudin seda rallit väga," jätkas ta. 

Muutlikke tee- ja ilmaolusid tõstab esile ka Neuville. "Walesi ralli on üks mudasemaid võidukihutamisi meie kalendris, seega tuleb valmis olla sündmusterohkeks nädalavahtuseks," sõnas belglane. "Teed on väga nõudvad, kuid selle poolest Wales kuulus ongi. Mina olen igatahes väljakutseks valmis."