Rasmus Mägi finišisirgel.Foto: AFP/Scanpix
Kergejõustik
27. september 2019, 21:50

ÕL DOHAS | Rasmus Mägi: finaali jõudmiseks tuleb teha elu jooks!

Rasmus Mägi läbis Dohas kergejõustiku-MMil 400 m tõkkejooksu eelvõistluse pealtnäha kergelt, püstitas oma hooaja tippmargi 49,34 ja jõudis poolfinaali.

Mägi tulemus oli paremuselt neljas, teda edestasid vaid kaks suursoosikut: Abderrahman Samba (Katar) ja Karsten Warholm (Norra), kelle ajad olid vastavalt 49,08 ja 49,27. Nende vahele mahtus jaapanlane Takatoshi Abe, kes läbis distantsi 49,25ga.

Enne võistlust eeldas Mägi, et poolfinaali pääsemiseks peab jooksma kiiremini. "Nägin esimese eeljooksu aegu, mis polnud midagi erilist," ütles 27aastane sportlane.

Viimases, viiendas eeljooksus startinud Mägi pani lõpusirgel oma paremuse maksma. "Otsustasin minna jooksu võidule ja kindlustada homseks parema raja," selgitas ta taktikat.

Mägi märkis, et nii head enesetunnet pole tal ammu olnud. Ta läks rajale ja vormistas korraliku tulemuse. "Niiskus ja kuumus mulle meeldib, aga hapnikku siin eriti pole," lausus oma isa Taivo juhendamisel harjutav sportlane muheldes.

Mägi reie tagakülg oli küll teibitud, kuid hooaja jooksul kimbutanud vigastus tunda ei andnud. "Õhtul tuleb käia jäävannis ja teha korralik massaaž," sõnas ta.

Kui kiiresti peab homme poolfinaalis jooksma, et finaali jõuda? "Tuleb teha elu jooks," vastas tartlane, kelle isiklik rekord on 48,40. "Suursoosikud ei pidanud veel kõike mängu panema."