Jüri Vips Sotši GP eilses ajasõidus.Foto: Red Bull Content Pool
Auto-Moto uudised
28. september 2019, 11:08

KURB! Rumala eksimuse teinud Vips minetas lootuse vormel 1 superlitsentsiks (3)

Vormel 3 sarja kokkuvõttes esikolmiku kohta püüdev Jüri Vips tegi rumala eksimuse, mistõttu pole tal võimalik F3-üldarvestuses esikolmikusse tõusta.

Sel nädalavahetusel tiirleb vormelikarussell Venemaal Sotšis, kus Red Bulli noorteprogrammi kuuluv Vips näitas eile ajasõidus üheksandat aega. Marcus Armstrong – tema suurim konkurent F3-hooaja üldarvestuse kolmandale kohale – oli aga oluliselt kiirem ja sai kirja kolmanda aja. 

Tänane võistlussõit läks Vipsil kahjuks aia taha. Seitsmendal ringil sõitis ta turvaauto rajal olles tagant sisse Christian Lundgaardile, mistõttu tegi taanlane pirueti. Kohtunikud karistasid eestlast kümnesekundilise ajatrahviga.

Kui avarii väljä jätta, näitas Vips end heast küljest, tõustes üheksandalt kohalt kolmandaks. Karistuse tõttu ei suutnud tallinlane siiski häid punkte noppida – trahv kukutas ta kaheksandaks, mis annab neli punkti.

Muide, viimasel ringil tegid tiimikaaslased Armstrong ja täna F3-sarja võidu kindlustanud Robert Shwartzman koostööd, kui venelane lubas uusmeremaalase väga lihtsalt mööda.

See tegi kindlaks, et Vipsil pole homme võimalust üldarvestuses esikolmiku kohta püüda, kuna vahe tema ja Armstrongi vahel on 18 punkti, laual on veel maksimaalselt 17 silma. Hooaja lõpuks esikolmikusse jäämine andnuks eestlasele superlitsentsiks vajalikud punktid, mis on üks eeldus vormel 1 pääsemiseks.

F3-aasta viimane sõit algab homme kell 09.55.