Ott Tänak tänavusel Soome MM-rallil võitu tähistamas.Foto: LEHTIKUVA
WRC
28. september 2019, 14:58

VÕIMAS STATISTIKA: Ott Tänak teeb ühes arvestuses konkurentidele silmad vägevalt ette (3)

Autoralli MM-sarja kodulehekülg vaatas sel nädalal tagasi kolme tiitliheitleja senisele hooajale ja viskas ka pilgu tulevikku. Ott Tänak teenis kamaluga kiitust.

Saaremaalt pärit roolikeeraja hoiab kolm etappi enne hooaja lõppu MM-sarja liidrikohta, edestades Sebastien Ogier'd ja Thierry Neuville vastavalt 17 ja 30 punktiga. Järgmisel nädalavahetusel sõidetakse Walesis.

MM-sarja kodulehekülg meenutab, et Tänak on tänavu olnud fantastilises hoos – Toyota esinumber on 11 kavas olnud rallist võitnud tervelt viis ning juhtinud 97 kiiruskatse jagu. Seda on rohkem, kui Ogier'l, Neuville'il, Jari-Matti Latvalal, Dani Sordol, Elfyn Evansil ja Kris Meeke'il kamba peale kokku. "Vot see on ülevõim," seisab lehel kirjas.

"Nüüd peavad Tänak ja Toyota olukorda kontrollima. Ogier ja Neuville on seekord tagaajajad, nemad peavad kõigega riskima," lisavad nad.

Mõne ilmaennustuse kohaselt on järgmisel nädalal olud Walesis märjad, tänu millele on Tänakul eelis – maarjamaalane läheb esimesel täispikal võistluspäeval rajale esimesena. "Nii on võimalik kaitse üles ehitada."

Samas pole ka MM-sarja kodulehel märkimata jäänud, et Toyota on tänavu mitmel korral pidanud rinda pistma tehniliste probleemidega. Väidetavalt tunneb Tänak, et raskemad rallid on selja taga.