Rasmus Mägi MMi poolfinaalis.Foto: LUCY NICHOLSON
Kergejõustik
28. september 2019, 19:30

ÕL DOHAS | Rasmus Mägi: mul pole ammu nii head tunnet olnud! (5)

Reedel Dohas alanud kergejõustiku-MMil eestlastest esimesena areenile astunud Rasmus Mägi pigistas endast maksimumi ja pääses 400 m tõkkejooksus finaali.

Mägi lõpetas esimese poolfinaaljooksu neljandana, läbides distantsi oma hooaja tippmargiga 48,93. Pärast Kyron McMaster diskvalifitseerimist avanes finaaliuks 27aastasele tartlasele.

"Peab olema õnne või siis reeglitepäraselt jooksma," rääkis Mägi, kes jõudis esimese eestlasena jooksualal MM-finaali. Ja lisas McMasteri kohta: "Ta toob vahel jalga tõkke kõrvalt, aga ma ei tea täpselt, mis juhtus."

Nagu eilse eeljooksu järel, rõhutas Mägi tänagi, et vormi timmimine Türgi laagris õnnestus hiilgavalt. "Ütlen veel kord, et mul pole ammu nii head tunnet olnud," arutles oma isa Taivo juhendamisel harjutav sportlane. "Tähtis oli iga sajandiku eest võidelda. Tunda annab see, et hooaja esimesest poolest pole all väga head jooksu, seetõttu puudub enesekindlus. Nüüd on 48 sekundi lõpu jooks kirjas ja see muudab mu enesekindlamaks."

Hooaja alguses pikka aega jalavigastusega kimpus olnud Mägi selgitas talle omase põhjalikkusega, et tagakurvi sissejooks ei ole praegu veel nii efektiivne, kui see võiks olla.

"On mõned elemendid, mida oleks hooaja esimese poolega tahtnud lihvida, aga siis oli hea, et suutsin neid tõkkevahesid üldse ära joosta," mõtiskles Mägi. "Seepärast puudus hea ülevaade. Viimase kuuga, kui sain normaalseid tõkketrenne tegema hakata, polnud mõtet suurt riski võtta ja teha seda, mida varem pole teinud. Kuid kõik need vead on võimalik ära parandada."

Esmaspäevases finaalis ihkab Mägi hooaja tippmargist kärpida veel mõne kümnendiku. Siinkohal tasub meelde tuletada, et tal on tiitlivõistluste finaali kogemus 2016. aasta Rio de Janeiro olümpiamängudelt, mille ta lõpetas Eesti rekordi 48,40 ja kuuenda kohaga.

Kyron McMaster esitas ametliku protesti ja see rahuldati laupäeva hilisõhtul. Seega pääses finaali ikkagi McMaster ja Mägi jäi esimesena välja.