Jüri Vips poodiumi kõrgeimal astmel.Foto: Twitter / @FIAFormula3
Auto-Moto uudised
29. september 2019, 16:00

Pettunud Jüri Vips: kui aus olla, ei tähenda see võit mulle mitte midagi

Vormelisõitja Jüri Vips (19) lõpetas FIA F3-hooaja Sotšis võiduga, kuid sarja kokkuvõttes jäi ta neljandaks ega täitnud eesmärki ehk kogunud vormel 1 superlitsentsiks vajalikke punkte.

"Kui aus olla, ei tähenda see võit mulle mitte midagi," sõnas Hitechi masinaga kihutanud Vips pressikonverentsil. "Mind huvitas vaid meistritiitel, aga reaalsus on see, et tegin hooaja jooksul liiga palju pisivigu, mis ei lubanud mul Prema sõitjatega võidelda. 

Minu ühe ringi kiirus on alati olnud väga hea – sellega olen rahul. Nagu ka rehvide hoidmisega. Aga määravaks said väiksed asjad siin-seal, näiteks stardid ja turvaautojärgsed taasalustamised nagu eile. See maksis mulle sel nädalavahetusel üsna kopsaka hulga punkte.

Kindlasti ma ei arva, et võinuksin eilse sõidu võita, aga teine-kolmas koht olnuks ehk võimalik. Hooaja lõpus oli meil meeskonnaga tervikuna raskusi. Siin sujusid asjad väheke paremini, aga Spas ja eriti Monzas oli meil väga keeruline."

Oma tuleviku kohta ei osanud Red Bulli noorteprogrammi kuuluv Vips praegu midagi ütelda. "Dr Helmut Marko otsustab, minul jääb üle vaid oodata." 

F3-sarja lõplik esikümme (kliki pildil):