Roland Poom - Ken Järveoja Rootsi rallil.Foto: Martin Ahven
WRC
30. september 2019, 14:07

Lisaks Tänakule võitleb tõsise prääniku nimel Walesis ka teine eestlane: „Katsed sobivad mulle hästi."

Kui Ott Tänak üritab Walesi rallil astuda olulist sammu MM-tiitli suunas, siis Junior WRC sarjas võitleb piraka auhinnaraha eest Roland Poom.

Nimelt paneb FIA välja 15 000 eurose preemia aasta parimale uustulnukale. Kusjuures põnevuse lisamiseks ei saa hooaja üldvõitja ja parima uustulnuka tiitlid kattuda.

Poom on uustulnukate arvestuses (maha on arvatud hooaja kõige kehvem tulemus) Kristenssoni järel 41 punktiga teine. Kolmas on Martins Sesks (25), neljas Sean Johnston (20) ja viies Raul Badiu (18).

"Meil oli hooaja eel kindel plaan: lõpetada kõik rallid ning saada võimalikult palju kogemusi. Sama sihiga läheme ka Walesi," ütles Poom FIA pressiteate vahendusel.

"Aga loomulikult tahan endale mugavates kohtades ka kiire olla. Usun, et katsed sobivad mulle hästi ja kõik töötab. Olen kindel, et võitleme poodiumikoha eest." 

Ekipaaž Poom - Ken Järveoja lõpetasid JWRC arvestuses Rootsi ralli teisena, Soomes kolmandana ning Korsikal kuuendana. Sardiinia ralli jäi neil vahele.

Üldarvestuses hoiavad eestlased neljandat kohta. Dennis Radströmist lahutab 20, Jan Solansist 53 ning Kristenssonist 54 silma. Poomile oleks kasulik kui neist viimane võidaks, sest siis ei ohustaks rootslane teda uustulnukate arvestuses.

Walesi ralli peetaks 3.-6. oktoobrini.