Kristo Galeta.Foto: Stanislav Moshkov
Kergejõustik
30. september 2019, 16:30

ÕL DOHAS | Elu vormi jõudnud Galetat tabas laagri viimasel päeval vigastus (1)

Juulis 40 aasta vanusest Eesti kuulitõukerekordist jagu saanud Kristo Galeta harjutas MMi eel Roomas. Laagri viimase päevani sujus kõik väga hästi, paraku tabas teda siis vigastus.

"Väänasin tõuke ajal hüppeliigest," räägib 36aastane sportlane nukralt. "Vorm läks üha paremaks. Eks ikka üritad veel viimast lihvi anda... Tundub, et pidanuks mõne tõuke tegemata jätma."

Jõudnud Dohasse, usaldas Galeta end arstide ja füsioterapeutide hoolde. "Käisin ka Rootsi ja Läti koondise arsti juures," ütleb ta. "Rootsi doktori sõnul on venituse ulatus 25 protsenti. Oleme teinud kõik, mis meist sõltub. Mu ema ja õed tulid MMi vaatama ning tõid kaasa külmakompressiooni aparaadi."

Pühapäeval võttis Galeta taas kuuli kätte. "Tõukasin tagavarastaadionil, kus oli suur kuumus ja kõrge õhuniiskus – teip tuli lahti," lausub ta. "Enne võistlust teeb Rootsi koondise füsioterapeut mulle väga tugeva teibi. Ta on asjatundja. See mees on varemgi imesid korda saatnud."

Mõistagi pole praegu mõtet rääkida mingisugusest tulemusest. "Tuleb olukorrast maksimum võtta," nendib kaks kuud tagasi seitsmekilose raudmuna 20 meetri 76 sentimeetri kaugusele tõuganud Galeta. "Mõtlen positiivselt ja loodan, et kõik läheb hästi."