Kaur Kivistik.Foto: Stanislav Moshkov
Kergejõustik
30. september 2019, 17:07

ÕL DOHAS | Kaur Kivistik häälestab end Eesti rekordile (1)

Septembri alguses 3000 m takistusjooksus Eesti rekordi püstitanud Kaur Kivistik kiikab lootusrikkalt MM-stardi poole.

Kivistik läbis viimase ettevalmistusetapi märkimisväärsete tagasilöökideta. "Eestis oli ilm üsna kehv, mõne trenni oleksin parema meelega teinud soojemas kohas," rääkis 28aastane sportlane. "Usun, et mu üldkehaline vorm pole kolme nädalaga kehvemaks muutunud."

Kivistik ihkab ka Dohas Eesti rekordit parandada. "Stardinimekirju pole veel üles pandud," lausus ta. "Seetõttu ei oska eelvõistluse taktikat analüüsida. Loodan, et jooks kujuneb tempokaks ja on võimalik lõpetada hea ajaga. Samas üritavad kõik võimalikult väikse energiakuluga edasi pääseda."

Teisipäeval saabub Dohasse Kivistiku ameeriklasest treener Mark Misch, kellega ta on viimastel nädalatel palju vestelnud. "Saame temaga jooksupeensusi arutada," sõnab Kivistik. "Mark on hea taktik. Ta oskab ka vaimselt toeks olla."

Tiitlivõistlustel on Kivistik enamasti edukalt esinenud. "Kui ma 2015. aastal esimest korda MMile pääsesin, ei tulnud öösel üldse und," meenutab ta muheldes. "Võtsin isegi mõne unerohutableti. Praegu enam selliseid probleeme pole."